Väiketootjad kogesid Itaaliaski koostöö tähtsust

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooline koobas, kus talumees toodab sinki ja vorsti. Toodangu riputamiseks on puust restid. Ettevõtliku itaallase tegevusi jälgivad ettevõtjad Katrin Rehemägi (esiplaanil), Anneli Kenk ja Raivo Pink.
Ajalooline koobas, kus talumees toodab sinki ja vorsti. Toodangu riputamiseks on puust restid. Ettevõtliku itaallase tegevusi jälgivad ettevõtjad Katrin Rehemägi (esiplaanil), Anneli Kenk ja Raivo Pink. Foto: Erakogu

Õppereis Lõuna-Itaaliasse näitas Türi valla ettevõtjatele, et kuigi väikeettevõtjate mured on ühesugused, oskavad itaallased koostööd tehes neist kiiremini väljapääsu leida.

Lõuna-Järvamaa Koostöökogu viis 25 Imavere, Türi ja Väätsa vallas elavat ja tegutsevat ettevõtjat ning ettevõtlikku inimest õppereisile Lõuna-Itaaliasse.

Õppereis kestis 8.–15. septembrini ning selle käigus nähtut, kogetut ja mõtlemapanevat jagasid koostöökogu tegevjuht Ülle Leesmaa, Järvamaa arenduskeskuse juhataja Katrin Puusepp ning ettevõtjad Kaja Sepp, Kalev Veskimäe ja Lauri Länkur ning ettevõtlik inimene Margit Reinpõld.

Kuidas läheb Itaalia maaettevõtlusel?

Ülle Leesmaa: Valisime õppereisi sihtkohaks teadlikult teistmoodi tavade ja kultuuriga Lõuna-Itaalia lootuses näha ka väga teistmoodi elu.

Selgus, et kultuurilistele erinevustele vaatamata on meil mured samad: noored ja tööealised inimesed lahkuvad maapiirkondadest, põllumajandussektoris on oluliselt vähenenud töökohtade arv ning otsitakse võimalusi töökohtade loomisel maapiirkondadesse.

Mure leevenduseks arendatakse põllumajandusturismi. Taludesse on loodud tingimused turistide vastuvõtuks ja toodangu müügiks kohapeal. On asutatud talumuuseume.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles