Algasid ettevalmistustööd neljarealise tee ehituseks Mäost Tartusse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Maanteeamet sõlmis maavalitsustega koostöökokkuleppe Mäo-Tartu maanteelõigu teemaplaneeringu koostamiseks.


Maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialist Allan Kasesalu teatas, et maanteeamet sõlmis Järva, Jõgeva ja Tartu maavalitsusega koostöökokkuleppe Mäo ja Tartu vahelise maanteelõigu ( 92.-183. km) teemaplaneeringu koostamiseks.
Planeeringu eesmärk on viia Tallinna-Tartu maantee vastavusse 2+2-rajaliseks esimese klassi maanteele esitatavatele nõuetega.


Planeeringu koostamine on esimene järk teelõigu ehitamiseks esimese klassi maanteeks koos eritasandiliste ristmike ja kogujateedega.
Kasesalu selgitas, planeering hõlmab muuhulgas Mäeküla ja Adavere möödasõitude valikut, Koigi ja Paia liiklussõlmede ja Põltsamaa lõigu ümberehituse kavandamist, et tagada planeerimisseaduse ja teeseaduse kohase aluse loomist esimese klassi maantee projektide koostamiseks.
Teemaplaneeringuga kaasneb keskkonnamõju strateegiline hindamine, kusjuures kokkelepe näeb ette mõlema algatamist kuu aja jooksul.


Koostöökokkuleppe sõlmimisega kinnitasid asjaosalised koostöövalmidust ning ülesannete jaotuse teemaplaneeringu ja keskkonnamõju strateegiline hindamine edukaks koostamiseks.
Maavalitsuste ülesanne on teavitada avalikkust kavandatavate tööde kulgemisest. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles