Riik eraldas koolide remondiks lisaraha

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide ühisgümnaasiumi kümnendikud nõustusid gümnaasiumi ja põhikooliosa lahutamise mõttega, kui kuulsid, et linnal on võimalik kooliastmete eraldamisel koolihoonete remondiks saada kuni kuus miljonit eurot.
Paide ühisgümnaasiumi kümnendikud nõustusid gümnaasiumi ja põhikooliosa lahutamise mõttega, kui kuulsid, et linnal on võimalik kooliastmete eraldamisel koolihoonete remondiks saada kuni kuus miljonit eurot. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Regionaalministri Siim Kiisleri allkirjastatud määruse kohaselt võib Paide linnavalitsus taotleda kuni kuus miljonit eurot gümnaasiumi ja põhikooli lahutamisel hoonete ehitamiseks või korrastuseks.

Määrus puudutab üsna otseselt ka Türi ning kaudselt Järva-Jaani, Koeru ja Ambla valda. Siseministeeriumi regionaalpoliitika büroo peaspetsialist Andres Helding kinnitas, et Türi vald, kus eraldiseisev gümnaasium on juba tööd alustanud, on samuti abikõlbulik taotleja. «Kuigi Koeru, Järva-Jaani ning Ambla vald sellest meetmest ise toetust taotleda ei saa, võivad nad osaleda projektis partnerina ning saada piiratud toetust tegevustele, mis on seotud gümnaasiumihariduse andmise lõpetamisega, õppehoone kohandamisega põhikooli vajadustele või muudele avalikele funktsioonidele vastavaks,» selgitas Helding.

Vestlusest Paide linnapea Kaido Ivaskiga selgus, et gümnaasiumi ja põhikooli lahutamine on Paides endiselt päevakorral. «Saatsime haridus- ja teadusministeeriumile kirja, milles soovime teada lähemalt võimalustest luua Paidesse riigigümnaasium,» lausus ta. «Vastust veel pole, aga praegu teeme küll tööd riigigümnaasiumi loomiseks Paidesse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles