Õpetaja igavust ei tunne

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Ahti Uppinile meeldib oma ameti juures laste võimete erisusest tulenev vaheldusrikkus ja ka võimalus andekaid lapsi arendada.
Õpetaja Ahti Uppinile meeldib oma ameti juures laste võimete erisusest tulenev vaheldusrikkus ja ka võimalus andekaid lapsi arendada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvalane Ahti Uppin on olnud õpetaja 26 aastat, praegu töötab ta kolmes koolis, lisaks treeneritöö. Tema päeva mahub nii andekaid lapsi kui ka sada kilomeetrit autoroolis.

Kui võimalik, magab Ahti Uppin hommikuti kaua. «Ma ei armasta üldse kella kaheksaks kooli tulla,» tunnistab ta.

Esmaspäeviti ja reedeti algavad Roosna-Allikul tunnid kell 8, aga neljapäevane koolipäev Vajangul algab 10.45. «Sõitmisel peab teeoludega arvestama, sest hilineda ei tohi. Eriti Vajangu koolis on kuri direktor. Seal on pikk koridor, direktor vaatab ühest otsast, kas Ahti tuleb. Eile jõudsin väga täpselt – koos kellaga astusin sisse,» selgitab ta muigelsui.

Ahti Uppini arvamus õpetajaametist

MEELDIB              EI MEELDI

Koolivaheajad     Paberimajandus

Töö mitmekesisus    Nõudmiste jäikus

Võimekad lapsed     Palk

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles