Sinilind ootab väärikat tegu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaalt pärit tekstiilikunstnik Mari Vaaderpall istub Tartus oma ateljees kangastelgede taga ja  on valmis alustama kolmandat auhinnagobelääni, millel sedapuhku lendab sinilind.
Järvamaalt pärit tekstiilikunstnik Mari Vaaderpall istub Tartus oma ateljees kangastelgede taga ja on valmis alustama kolmandat auhinnagobelääni, millel sedapuhku lendab sinilind. Foto: Andrus Eesmaa

Juba kümme päeva on järvalased saanud esitada oma kandidaate konkursile «Aasta tegu 2005». Konkursi üks korraldaja, Järva Teataja peatoimetaja Arnika Tegelmann ütles, et pakkumised on huvitavad. «Sellele tiitlile on esitatud näiteks suusasõit Jaak Mae karikatele, mis sel aastal esimest korda toimus Valgehobusemäe suusaradadel; Valdu Välimäe, kes võttis korraldada Lõuna–Järvamaa külade Kosjavoori; Järva–Jaanis asuv vanatehnika varjupaik ja kaitseväe paraad Paides,» ütles Tegelmann.

Kokku oli eilseks esitatud kaheksa kandidaati. «Kahjuks pole paljudest omavalitsustest esitatud ühtegi tegu, kuigi lehte tehes ja lugedes tundub, et suuri tegusid tehakse igal pool,» ütles Tegelmann.

Tegelmann selgitas, et aasta tegu võib olla sündmus, paik, asi, mis jääb meist maha 2005. aasta märgina. «Tänavu valminud ehitis, korrastatud koht, oluline kultuurisündmus, mis sai alguse tänavu või tekitas suuremat kõlapinda kui eelmisel aastal,» selgitas ta. «Aga ka raamat või taies, sportlik saavutus, ärimees, kes lõi juurde hulga töökohti, hea idee, tegu mis päästis kellegi elu või oli lihtsalt hea tegu.»

Oma kandidaate võivad esitada kõik järvalased.

Tuleb vaid pista täidetud kupong (ilmus 6. detsembri lehes) Järva Teataja postkasti või saata toimetusse Paides Väike–Aia 5. Aasta teost võib teada anda ka meilitsi: arnika@jt.ee või jol@jarvamv.ee või pakkuda kandidaate Järva kodulehekülje kaudu aadressil www.jarva.ee kuni 22. detsembrini.

Üle–eelmisel aastal hindasid järvalased aasta teoks kõrtsi ehitamise Imaverre, eelmisel aastal aga Türi staadioni. Kes saab sel aastal endale tekstiilikunsnik Mari Vaaderpalli gobelääni, mis kannab sedapuhku nime «Sinilind», selgub 27. jaanuaril, kui Türil võitja välja kuulutatakse. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles