Vastukaja: Infotahvlitest Türi linnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Autahvel linna hävitajatele», Järva Teataja, 6. juuni.

Türi Vallavalitsus tänab tähelepanu juhtimise eest 1941. aastal Türi all toimunud lahingutes hukkunute kalmistu infotahvli tekstile.

Tahvel valmis Euroopa Liidu poolt rahastatud mitme omavalitsuse vahelise ühisprojekti «Roheline Tee» raames.

Projekti ühe osana telliti Türi linna kõikide kalmistute juurde infotahvlid, kus märgiti ära kalmistu tekkelugu, plaan ja hoolduse teostajad.

Tänu sellele projektile on õnnestunud tähistada lisaks kalmistutele mitmed Türi linna olulisemad turismiobjektid, raadiomasti ala, on paigaldatud linna ja valla plaanid, infoviidad ning elektroonilised infokioskid.

Suurprojekti juhtis Viljandi Maavalitsus, ühtse kujunduse ja teostuse eest vastutas AS Regio. Türi linnas koordineeris projekti Türi Linnavalitsuse linnamajandusosakond ja kooskõlastas Muinsuskaitseamet. Tunnistame tekkinud möödalaskmisi infotahvlite teksti koostamisel ja kujundamisel. Vallavalitsus märkas viga juba varem ning on tellinud uue teksti ja kujundusega infotahvli kalmistu tähistamiseks.

Kalmistute infotahvlite tekstid pärinevad 1996. aastal välja antud raamatust «Türi – kilde kihelkonna ja linna arenguloost» ning kajastavad reaalselt sinna maetud inimesi ja kalmistu tekkelugu. 1941. aastal langenute kalmistu infotahvlil kujutatud fotodel on pigem kujunduslik tähendus kui kellegi kangelaseks tõstmine. Tahvel tähistab kalmistut, mitte ei anna hinnangut.

Türi Vallavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles