Albu vald noppis taas auhinna

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitja auhinda, tekstiilikunstniku Mari Vaaderpalli gobelääni uudistavad Albu vallavanem Kalju Kertsmik (vasakult), Järvamaa omavalitsuste liidu tegevdirekor Krista Nurm ja Järva Teataja peatoimetaja Arnika Tegelmann.
Võitja auhinda, tekstiilikunstniku Mari Vaaderpalli gobelääni uudistavad Albu vallavanem Kalju Kertsmik (vasakult), Järvamaa omavalitsuste liidu tegevdirekor Krista Nurm ja Järva Teataja peatoimetaja Arnika Tegelmann. Foto: Andrus Eesmaa

FOTOD JA VIDEO: Juba teist aastat järjest võttis «Järvamaa aasta teo» auhinna vastu Albu vald, möödunud aastal paistis ta silma «Tõe ja õiguse» aastaga, tänavu kogus enim hääli Valgehobusemäel valminud külastuskeskus.

«Aasta tegu 2007» võitja kuulutati eile välja kuu aega tagasi uksed avanud Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse külastuskeskuses.

Et möödunud aastal võitis «Järvamaa aasta teo» auhinna Albu vald, oligi tema seekordne võõrustaja ja külastuskeskus ühtlasi üks kümnest nominendist.

Suur oli Albu vallavanema Kalju Kertsmiku üllatus, kui Järva Teataja peatoimetaja Arnika Tegelmann kuulutas välja, et inimesed valisid «Järvamaa aasta teoks 2007» just sellesama Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse peahoone valmimise.

Kertsmik tunnistas, et kuigi ilmataat pole suusatamist tänavu soosinud, saab kunstlumel seal praegugi sõita.

Suusa- ja puhkekeskusele tegi Kertsmiku selgitusel head reklaami Jaak Mae karikavõistlused, kus pealtvaatajad lubasid tagasi sportima tulla. «Tore on ka, et just Järvamaa rahvas on siia tee leidnud,» lisas ta.

Kertsmik ütles, et suusa- ja puhkekeskus peaks valmima 2010. aastaks, kuid juba praegu on küpsemas uusi mõtteid, mida Valgehobusemäel veel teha. «Loodan, et siinne koht on nagu Tallinna linn, mis ei saa kunagi valmis,» lisas ta.

Kertsmik tunnistas, et tema oleks auhinna andnud Väätsa prügilale, kus on pikka aega tehtud tublit tööd.

Kerstmik ütles, et kuigi ta võttis auhinna vastu üksinda, oleks pidanud seda tegema koos paljude Albu inimestega. «Tänan kõiki meie inimesi, alates neist, kes on siin talgutel palju tööd teinud, ja lõpetades volikoguga, kes on õiged otsused langetanud,» lausus ta.

Eivere mõisa omanik Janne Lahti oli Valgehobusemäel esimest korda ja tunnistas, et koht üllatas teda meeldivalt. «Meie külalised on vahel küsinud, kas siin kusagil saab ka suusatada,» lausus ta. «Seda kohta julgeme küll kindlasti soovitada.»

Lahti tunnistas, et külalistele avatud Eivere mõisal on esimesed kuud hästi läinud. «Detsembris oli peaaegu iga päev mõni üritus,» sõnas ta.

Järva Teataja peatoimetaja Arnika Tegelmann oli aasta teo nominentide valikuga igati rahul, sest tegusid oli igale maitsele: noortele ja vanadele, ajaloo-, kultuuri- või spordihuvilistele. «Oli ka uusi ettevõtmisi, nagu Türi kevadfestival. Mulle oli sümpaatne MTÜ Sola Integra töö, mida nad tegid Järvamaa lasteabikeskuse laste õpetamisel,» sõnas ta.

Heameelt tundis Tegelmann ka selle üle, et üks mõis, seekorda siis Eivere, sai korda tehtud.

Majanduse heast arengust annab kinnitust, et lisaks Sakreti tehasele avati möödunud aastal maakonnas veel teisigi tehaseid.

«Üllatuslikult, kuid samas ka ettearvatult võitis tänavuse konkursi taas Albu vald,» sõnas Tegelmann. «Tõele au andes tuleb tunnistada, et just sellest vallast tuleb palju uudised nii Järva Teatajale kui ka üleriigilisele meediale.»

«Järvamaa aasta teo» hääletusest võttis osa 301 inimest. Kõige kaugem hääletaja oli Alf Johansen Norrast, kes on korduvalt Türil käinud ja küllap seetõttu andiski hääle Türi noorte rulapargile.

Järva Teataja ja Järvamaa omavalitsuste liit korraldasid konkurssi juba viiendat korda.

Varem on auhinna pälvinud Imavere kõrts, Türi staadion, võidupüha paraad Paides ja Albu mail peetud Tõe ja õiguse aasta.

TEAVE

«Aasta tegu 2007» esikolmik:

* Valmis Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse külastuskeskus

* Türi noored said rulapargi.

* Taastati Järva-Jaani Vabadussõja ausammas

Nominendid:

* Möödus sada aastat Järvamaa esimesest laulupäevast

* Valmis koguteose «Järvamaa» esimene köide

* Peaministrid avasid Sakreti ehituslike kuivsegude tehase

* AS Väätsa Prügila korraldas viienda vanapaberi kogumise kampaania

* Eivere mõis avas uksed kui külalistemaja

* Türi Kevadfestival kutsus kevadet kuulama

* Lastekodulapsed nautisid isetegemist

ERR VIDEO

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles