Juhtkiri: Keskväljakust saagu esindusväljak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide keskväljakut võib vaieldamatult pidada maakonna esindusväljakuks, mistõttu ei tohiks seal tehtav puudutada mitte üksnes paidelasi, vaid kogu maakonda.

Kui paari maja lammutamine kõrvale jätta, on keskväljak juba paarkümmend aastat säilinud muutumatul kujul, ega vanemad inimesedki suuda muud muutust nimetada kui kaubakeskuse kerkimine.

Neljapäeval kiitis volikogu heaks Paide keskväljaku ja selle lähiümbruse projekteerimise eskiislahenduse, mis toob lisaks keskväljakule uuendusi ka Pika, Rüütli, Posti ja Vee tänavale.

Lihtsustatult öeldes ei tohiks mõne aasta pärast (täpset ajakava ei tea keegi) keskväljakul olla enam ruutsentimeetritki asfalti, selle on välja vahetanud munakivid ning pae- ja graniitkiviplaadid.

Lisaks materjalide vahetusele on teine suur muutus tulemas keskväljaku liiklusskeemi, mille tulemusel lülitub harjumuspärane ringtee liikluskeerisest välja.

Selle sammuga loovutavad autod keskväljakul tubli lapi maad jalakäijatele, samuti avaneb keskväljakul tegutsevatel äridel võimalus suvekuudel majast õue kolida.

Samal ajal kui koalitsioonipoliitikutel läheb uuest keskväljakust rääkides silm särama, kardavad opositsionäärid, et maakonna esindusväljak saab surmahoobi.

Opositsiooni üks liidreid Kristjan Kõljalg on veendunud, et kui tänapäeva mugav inimene autoga äride ligi ei pääse, pöörab ta neile selja.

Järva Teataja ei hakka keskväljaku ümberehituse kavale vett peale tõmbama, küll tahab juhtida tähelepanu asjaolule, et kui suurejoonelised ehitustööd valmis saavad, siis õige töö esindusväljakuks kujunemisel alles algab.

Praegu täidavad kesklinna suuresti autod, aga nende eemalesuunamise järel tuleb asemele meelitada jalakäijaid. Vastasel juhul puhub munakivisillutisel üksnes kõle tuul ja Paide keskväljak oleks justkui välja surnud.

Teisipäeva õhtul olid kõik paidelased oodatud linnavalitsusse keskväljaku uuenduste kohta arvamust avaldama, kahjuks huvitas teema kõigest käputäit inimesi.

Loodame veel ikka, et targad linnajuhid otsustavad kõik asjad meie eest ära ja tavakodanikuna pole meil tarvis kodulinna heaks teha muud, kui kord nelja aasta tagant valimiskasti juures käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles