Viljandi pärimusmuusika festival tuleb ajaloo suurim

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Järgmisel nädalal algav Viljandi pärimusmuusika festival on mitmes mõttes ajaloo suurim

 

24ndat korda toimuv festival pakub tavapäraselt nelja päeva jooksul mitmekesist kontserdi- ja lisaprogrammi, mis hõlmab tervet Viljandit ning meelitab kohale tuhandeid muusikasõpru. Seekordne festival paistab aga silma mitme asjaolu poolest, mis selle erakordseks muudavad.

EBU Euroradio festivalide programmi kuulumine

EBU on maailma suurima avalik-õiguslike meediakanalite ühendus, kuhu kuulub ka Eesti Rahvusringhääling. EBU koordineerib tele- ja raadiokanalite koostööd, suurte projektide hulgas on nii Eurovisiooni lauluvõistlus kui ka  Euroradio Folkfestival, mille programmi tänavune Folk kuulubki. EBU Euroadio Folkfestivali programmi kuulumine tähendab, et kahelt lavalt (pärimusmuusika ait ja Kultrahoov) toimuvad kontserdid kantakse otse üle Klassikaraadios ja samuti salvestatakse. See tähendab mõningast muudatust tavapärases kontsertide toimumise rütmis ja pikkuses, täpsemat infot saate festivali kodulehelt: http://www.folk.ee/festival/festival/euroraadio. EBU Euroradio festivali neljapäevaõhtune avakontsert on samuti ainulaadne, sest ühe kontserdi raames astuvad lavale kolm artisti – Maarja Nuut, Trad.Attack! ja trio Mari Kalkun, Tuulikki Bartosik, Ramo Teder ning kogu sündmuse kannab otse üle ETV.

Rekordiline kontsertide ja artistide arv

Seoses EBU Euroradio Folkfestivali programmi kuulumisega on Viljandi pärimusmuusika festivali programm tavapärasest ligi kolmandiku võrra suurem ja samamoodi on suurem kohale saabuvate artistide hulk. Üle 300 artisti 25 riigist on tänavusel festivalil esindatud ja need on pärimusmuusika festivalide ajaloos ülekaalukalt kõige suuremad numbrid.

Festivali kava on leitav siit! Järvamaa taustaga muusikud löövad kaasa näiteks kollektiividest Estonian Voices (mirjam ja Mikk Dede, kontsert laup. kl 16) ja Estbel (Sänni Noormets, kontsert reedel kl 16). 

Eeldatav publikuhulk ületab varasemad festivalid.

Tänavuse festivali piletite ja passide müük on sujunud tavapärasest aktiivsemalt, mis eeldab eelmistest aastatest suuremat külastajate arvu. Telia klientidele mõeldud sooduspassid, 600 noortepassi ja esimesed 900 odavama hinnaga passi müüdi läbi väga lühikese aja jooksul. Tänase seisuga on üldse kokku müüki minevast rekordkogusest festivalipassidest järel veel vaid mõned üksikud ja samamoodi müüakse suure tõenäosusega enne festivali algust läbi ka reedesed ja laupäevased päevapassid. Need numbrid saavad tähendada ainult ühte – tõenäoliselt seisab XXIV Viljandi pärimusmuusika festival silmitsi uue publikurekordiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles