Raamatupidaja varastas jahimeeste tagant hiigelsumma

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuu keskel avastasid Järvamaa jahindusklubi inimesed klubi pangakontolt halva üllatuse: klubi endine raamatupidaja ja tegevdirektori kohusetäitja Silva Milder oli klubi tagant aastate jooksul varastanud suure summa raha. Summa suurus võib jääda vahemikku 40 000–60 000 eurot.

Järvamaa jahindusklubi juhatuse liige Asko Osula tunnistas, et varastati pika aja jooksul. "Volikogu kinnitas majandusaasta aruande, kuid numbrid ei kattunud ning tekkis teatud kahtlus," ütles Osula. 

Tegu tuli välja juuli keskel panga väljavõtteid kontrollides. Nädala jooksul püüdsid klubi liikmed olukorda endale selgeks teha. Asjale anti ametlik käik eelmisel reedel. 

Varastatud summa suurusjärk võib jääda 40 000–60 000 euro vahele. Hetkel täpne number pole selge. Osula sõnas, et uus raamatupidamisettevõte tegeleb alles raamatupidamise algdokumentide kokkupanekuga.

Kuidas selline raha klubi arvele aga tuli? "Klubis on 600 liiget, kes tasuvad igaaastast liikmemaksu ja eks nii see raha aastate jooksul kontole kogunes," selgitas Osula. "Omastamine pandi toime mitme aasta jooksul, vaikselt-vaikselt väikeste summade kaupa raha välja võttes. See ei ole olnud nii, et kontolt kadus ühe hetkega suur summa. Täpselt saame sündmuste käigu teada siis, kui meile antakse paber vastava aruandlusega."

Silva Milder on Järvamaa jahindusklubis olnud tegev veerandsada aastat ning raamatupidaja selline käitumine tuli Osulale väga halva üllatusena. Endise raamatupidajaga kohtusid klubi juhatuse liikmed üleeile. "Mis tal ikka kosta oli," nentis Osula. 

Mis saab aga edasi, seda Osula veel öelda ei osanud. "Jahimees elab ikka edasi ja ega klubi uksi kinni ka ei pane," sõnas ta. "Tõenäoliselt järgmisel või ülejärgmisel nädalal teeme volinike koosoleku ning siis oleme nende ees juba kindlate numbritega. Eks jahimehed ise otsustavad - meie oleme endast kõik oleneva teinud. Ühe inimese tegevuse tõttu ei pea kogu klubi laiali minema," lisas Osula.

Raamatupidaja Silva Milder tunnistas Järva Teatajale, et hakkas Järvamaa jahindusklubi pangakaardiga sularaha välja võtma kaks aastat tagasi. Kui suurest summast on jutt, ei oska naine ka ise täpselt öelda, kuid pakub, et ligikaudu 50 000 eurot. 
Milder ütles, et enda tarbeks ta seda raha ei kasutanud, vaid üks lähedane inimene kaotas töö ja tal oli vaja pangalaenu maksta, et mitte kodu kaotada. „Ma ei ole käinud kallitel reisidel ega mänginud kasiinos," kinnitas ta. 
Milder nõustus Järva Teatajaga vestlema täna õhtul oma korteris ja ka tema kodus polnud jälgegi luksuslikust elustiilist. 
Milder ütles, et andis endale aru, et ühel hetkel tuleb vargus ilmsiks, kuid ei osanud ka midagi selle ärahoidmiseks ette võtta. „Kui oleksin kusagilt raha saanud, siis oleksin selle summa tagasi pannud," sõnas ta. 
Milderi ütlust mööda sai vargus kesta nii pikalt selle tõttu, et ta oli jahindusklubis väga kaua töötanud ja kõik sealsed inimesed usaldasid teda. 
Pärast seda, kui vargus ilmsiks tuli, on Milder otsustanud, et ei taha enam väikeses Paide linnas elada ja üritab Soomes tööd leida. „Kui saaksin Soome tööle, siis antakse pangast võibolla laenu, et jahindusklubile varastatud summa tagasi maksta,“ arvas ta. 

Vaata ka Reporteri videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles