Fotod: vaata, mida ja mis hindadega pakuti süüa Arvamusfestivalil

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eilne päev oli Arvamusfestivalil toidupoolisega kauplejatele võrreldav keskmise laadapäevaga, siis tänase vihmasel ilmaga tuli leidlikult läheneda igale kliendile.

Arvamusfestivalil linna keskväljaku ääres tuntud headuses grillliha pakkuvatelt Türi Pritsumeestel osteti Pearu Mandre sõnutsi eile süüa nagu ühel heal keskmisel laadapäeval. „Kes tahtis head liharooga, see seda sai ja tahtjaid oli vastavalt sellele, kuidas oli keskväljakul tegemist,” sõnas ta.

Teine Türi Pritsumees Arvi Pitelkov lisas, et nii soovinuks nad, et keskväljakul toimunuks kogu aeg midagi, kuid kinnitas samas, et kui kutsutakse, tulevad nad festivalile toitlustama ka järgmine aasta. „Tänasel vihmasel päeval tuleb igasse klienti suhtuda leidlikult ja püüda täita tema erilisemgi soov, kuid ega ilma ei saa ju ette ennustada ja kõht läheb ka tühjaks sellest hoolimata,” arutles ta.

Ka Aravetelt Arvamusfestivalil enda küpsetatud leiba ja teiste kodutoitudega kauplev Krista Pohla sõnas, et rõõmus peab olema alati, sest äris lihtsalt teisiti ei saa. „Eile käis kliente ohtralt, täna seni veel vähem, kuid päev alles poole peal ka,” lausus ta.

Pohla meelest on tähtsam klientide rohkusest, oskus nendega suhelda. „Eile sattus minu leti äärde üks meesterahvas Jaapanist, tahtis värskelt soolatud kurki. Andsin nii kaugelt tulnud külalisele ühe kohe niisama maitsta ja pärast tuli neli korda tagasi ostma,” selgitas ta. Nii lootis Aravetel õpetajana töötav naine, et küll tuleb nende kaubale ostjaid tänasel vihmasel päevalgi.

Kõik kaubad maksid naisel üks euro, olenes ainult palju selle eest midagi sai. „Näiteks euro eest saab ühe koogitüki, kuid viis värskelt soolatud kurgiviilu,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles