Lastefond soovib taaskäivitada hüpikute tugirühma

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivsus- ja tähelepanuhäire pole üdini halb. Kuigi lapse areng ongi mõnes asjas aeglasem, on ta enamasti füüsiliselt aktiivne ja altim rõõmu jagama.
Aktiivsus- ja tähelepanuhäire pole üdini halb. Kuigi lapse areng ongi mõnes asjas aeglasem, on ta enamasti füüsiliselt aktiivne ja altim rõõmu jagama. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Sihtasutus Eesti Lastefond soovib taaskäivitada Paides aktiivsus-ja tähelepanuhäiretega laste tugirühma, kuid vajab selleks kohapealset juhti.

Lastefondi vabatahtlik kommunikatsioonijuht Gerttu Alteberg täpsustas, et ATH tugirühm annab võimaluse kohtuda inimestel, kellel on ATH diagnoosi või selle tunnustega laps kodus, koolis või lasteaias. "Rühmas pakutakse nõu ja tuge eelkõige kuulamise ja mõistmisega, räägitakse enda kogemustest ning leitakse koos lahendusi erinevatele muredele," kirjeldas ta. 

Altebergi sõnul vajavad nad rühma taaskäivitamiseks vabatahtlikust juhti, kes on aus ja kohusetundlik ning hea suhtleja, kes on teemast huvitatud ja on valmis osalema ka täiendkoolitustel. "Meie pakume täiendkoolitust, et kuidas olla tugirühmajuht," täpsustas ta.

ATH tugirühmajuhi ülesandeks on kord kuus korraldada tugirühm, mille kestus on umbes poolteist tundi. Tugirühma käigus tuleb vestlust juhtida ning anda nõuandeid pidades silmas pädevust.

Huvilised saavad täpsemat teavet tugirühma juhi kohta lastefond@elf.ee ning lähemat teavet ATH kohta www.elf.ee.

ATH tugirühm käis varem Paides koos kaks aastat, siis vedas seda Rajaleidja psühholoog Marie Runnel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles