Mälumäng: millise looma nimega taimenimetusi on Eesti taimemäärjas kõige rohkem?

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selline oli esimene küsimus kultuuri- ja spordiklubi Alem mälumängu viiendal etapil, vastama asus tosin neljaliikmelist võistkonda üle Järvamaa.

Särevere spordihalli teise korruse peeglisaali kogunevad iga kuu esimesel reedel mälumänguhuvilised üle Järvamaa. Nii on see olnud mitmeid kümneid aastaid. Küsimuste koostaja Alar Särgava kinnitas, et tema koostab küsimusi 21. aastat, kuid mälumängu mängiti varemgi. Ka võistkonnad on läbi aastate enam-vähem samad. „Vananeme siin koos mälumänguhuvilistega, kuid noori tuleb ka ikka peale. Mitmetes võistkondades on mängimas mitu põlvkonda, järjepidevus täitsa olemas,“ selgitas ta. „Esimese küsimuse vastust teadsid, ei teadnud. Nüüd siis saad teada, et selleks on hunt,“ lisas ta.

Mälumängu korraldavad paar viimast hooaega abikaasad Aime ja Vello Laidla, kes võtsid teatepulga üle manala teele läinud Urve Toomelt. „Tore sovhoosiajast alguse saanud algatus, mis tasub jätkamist seni, kuni Alar on valmis küsimusi koostama ja võistkonnad kogunevad neile vastama,“ kinnitas Aime Laidla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles