Tunnistajat löönud noormees läheb ligi neljaks aastaks vangi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üleeile karistas Pärnu maakohtu Paide kohtumaja kohtunik 18aastast Joosep Ojasaart tunnistaja suhtes vägivalla tarvitamise eest ning mõistis talle liitkaristuseks koos ärakandmata eelmise karistusega kolm aastat kaheksa kuud ja seiste päeva vangistust.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Carol Merzin andis teada, et käesoleva aasta jaanuari keskel lõi Joosep Väätsa alevikus ühes korteris jalaga näkku meest, põhjustades talle valu ja vigastusi.

Löömise ajend oli asjaolu, et Joosep Ojasaar soovis kannatanule kätte maksta. Nimelt oli kannatanu olnud tunnistaja ühes varasemas kriminaalasjas, kus kohus karistas Ojasaart ühise alkoholitarvituse kestel toime pandud tapmiskatse eest vangistusega, millest tema noorust arvestades kuulus suurem osa ärakandmisele tingimisi. Nädal pärast vabanemist pani Ojasaar toime uue kuriteo – vägivalla tunnistaja vastu.

Riiklikku süüdistust esindanud ringkonnaprokurör Merike Lugna toonitas, et sedalaadi kuritegusid tuleb ette harva. «Üldjuhul õigusemõistmises osaleja vastu vägivalla tarvitamist ei esine ja Joosep Ojasaare teguviis oma ainulaadsuses on tõsist hukkamõistu väärt,» ütles ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles