Talgupäevaks lubab head ilma

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Teeme Ära!» talgupäeva meeskond

Üle-eestiline Teeme Ära talgupäev toimub juba sel laupäeval, 6. mail 2017 ning kõik inimesed, kogukonnad ja organisatsioonid on oodatud talguid korraldama ja neis osalema. 

Praeguseks on talguveebi kirja pandud üle 2000 talgu rohkem kui 22 000 talgulisega, ja osalejaid aina lisandub. Talguid saab kirja panna ja teisi kaasa kutsuda kuni reede õhtuni aadressil www.teemeara.ee.

Riigi ilmateenistuse andmetel tuleb laupäeval, 6. mail hea talguilm, nii et kõik, kes on jätnud otsustamise viimasele hetkel, võivad endale sobivad talgud julgesti välja valida, nime kirja panna ja talgutel osalemise plaani võtta. Talgupäeval tuleb vahelduva pilvisusega ilm, pärastlõunal sajab kohati vihma. Puhub põhjakaare tuul 3-10 m/s, saartel puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 8..13°C, Lõuna-Eestis kuni 15°C.

Talgutele tulijatele jääb soovida vaid valida sobivad riided ja jalanõud ning terava kevadpäikese all kanda kindlasti peakatet. Kes on endale talguveebist saanud juba talguhundi passi, Teeme Ära talgupäeval kaasalöömist tähistava tunnuskirja, saab kasutada talgupäeva partnerite eripakkumisi. Näiteks on passi omanikele terve talgunädala, 29. aprillist kuni 7. maini kõigil Elroni rongidel ja Simple Express bussiliinidel sõit poole hinnaga. Lähem info talguhundi passi ja pakkumiste kohta aadressil www.teemeara.ee/talgulisele/pass. Sarnaselt varasematele aastatele maksab Töötukassa registreeritud töötutele talgutööl osalemise eest sõidutoetust. Täpsemat infot saab Töötukassa infotelefonilt 15501.

2016. aastal korraldati üle Eesti 1986 talgut, millest võttis osa 44 372 inimest ehk 3,4% eestimaalastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles