Kurioosum: inimene suri enne avariid rooli taga, kuid ühtegi liiklussurma Järvamaal pole olnud

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõni aeg tagasi kirjutasime, et Järvamaal Ambla vallas suurel reedel ehk 14. aprillil juhtunud veoki ja sõiduauto kokkupõrke üks ohver, 69-aastane naine, ei surnud mitte avarii tõttu, vaid teda tabas ootamatu terviserike juba enne. 

 

Kui esialgu arvati, et kõrvalteelt peateele sõitnud sõiduauto roolis olnud 69-aastane naine hukkus kokkupõrke tagajärjel, siis mõni aeg hiljem olid lähedastele saabunud ka ametlikud lahkamistulemused. Lähedaste kinnitusel on lahkamistulemustes kirjas, et ootamatu terviserikke tõttu suri eakas naine juba enne veokiga kokkupõrget.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Seiko Kuik kinnitas, et õnnetusejärgses ekspertiisis selgus tõesti, et juht suri enne kokkupõrget terviserikke tõttu. „Sel ei kvalifitseeru õnnetus liiklussurma alla,“ lisas ta.

See kõik tähendab, et kuigi selline traagiline liiklusõnnetus on juhtunud, jätkab Järvamaa liiklusõnnetuste statistika järgi endiselt liiklussurmadeta. Kui 2015. aastal oli Järvamaa üks vähestest maakondadest, kus ei juhtunud ühtegi inimelu nõudnud avariid, siis 2016. aastal olime sel real ainus maakond Eestis. Teist aastat järjest nullireal püsida on ka 1970. aastast peetud liiklusstatistika järgi erakordne.

Viimane liiklussurm registreeriti Järvamaal 2014. aasta novembri alguses Sillaotsal kui Mäo poolt Paide poole liikunud veoautolt SISU sai löögi ootamatult teele jooksnud 49aastane naine, kes hukkus sündmuskohal. Tol aastal jättis Järvamaal liiklusse elu neli inimest.

LIIKLUSÕNNETUS

Politsei sai teate Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 134. kilomeetril juhtunud liiklusõnnetusest möödunud reede ennelõunal kell 11.33.

Sündmuskohal selgus, et õnnetus juhtus täpselt Lääne-Virumaa ja Järvamaa piiril, kui Ambla poolt Tapa suunas sõitnud turbakoormaga veoautole sõitis kõrvalteelt ette sõiduauto Opel.

Sõiduauto roolis olnud ja selles üksi viibinud 69-aastane naine oli surnud. Veokit juhtinud 41-aastane mees viga ei saanud.

Teeolud sündmuskohas olid head, sõidutee asfaltkattega ja kuiv. Politsei tuvastas, et sõiduautol olid all talverehvid ja veokit juhtinud mees oli kaine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles