Lastele korraldatakse 120 tasuta tehnoloogia õpituba üle Eesti

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmeerimine. Pilt on illustratiivne.
Programmeerimine. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

HITSA eestvedamisel korraldavad õpetajad ja haridusasutused 7.–22. oktoobrini 120 õpituba üle Eesti, et tutvustada lastele ja noortele, kuidas tehnoloogiat enda kasuks tööle panna. Õpitube korraldatakse seoses üleeuroopalise programmeerimisnädalaga Code Week. Järvamaal saab tehnoloogia- ja arvutitarkust sellal omandada Türi ja Väätsa põhikoolis ning Järva-Jaani ja Paide gümnaasiumis. Uuri lisa siit!

 

Programmeerimisnädala õpitoad aitavad äratada huvi nii IT-teemade kui ka programmeerimise vastu. „Kõik saab alguse laste huvist tegeleda põnevate ja mänguliste tehnoloogiliste vahenditega. Robotid, mida liikuma panna, arvutimängud, mida programmeerida, on Eesti koolides üha populaarsemad. Õpetajate kaasabiga aitame arendada õppijate tehnoloogilist kirjaoskust, aga ka tulevikuks vajalikke sotsiaalseid oskusi, nagu eluliste probleemide lahendamine ja meeskonnas töötamine,“ selgitas HITSA digivaldkonna programmijuht Inga Kõue. 

Tasuta õpitubadesse on oodatud lapsed ja noored vanuses 5–20 eluaastat. Õpitubades programmeeritakse animatsioone ja mänge, ehitatakse roboteid, tutvutakse 3D-maailmaga, õpitakse targa internetikasutuse põhimõtteid. Õpitube viiakse läbi ProgeTiigri programmi ja Targalt internetis projekti toel. 

Õpitubasid saab valida oma elukohajärgsest regioonist. Osalema on oodatud ka need lapsed ja noored, kes pole  programmeerimisega kokku puutunud!

Info ja registreerumine: http://www.hitsa.ee/konkursid/programmeerimisnadala-opitoad-2017

Kõik Code Weeki ettevõtmised on kantud üleeuroopalisele programmeerimisnädala kaardile: http://events.codeweek.eu/. Lähemalt saab Code Weekist lugeda siit: http://www.hitsa.ee/uritused/programmeerimisnadal-code-week

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles