Noored lahendasid südamega matemaatikaülesandeid

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südames matemaatika 2017
Südames matemaatika 2017 Foto: Erakogu

Neljapäeval, 28.septembril toimus Paide linna sünnipäeva ürituste raames Paide Ühisgümnaasiumis 8. korda matemaatikaülesannete lahendamise võistlus Südames matemaatika.

Võistlusele oli registreerunud 34 põhikooli õpilast 8.–9. klassini ja 38 gümnaasiumi noort 10.–12. klassini kümnest maakonna koolist. Võistluse pidulik avamine toimus ühisgümnaasiumi aulas kell kümme, kus osavõtjaid tervitasid kooli direktor Kersti Laastau ja Paide linnapea Siret Pihelgas, kes kinkis igale osavõtjale Paide linna ja võistluse sümboolikaga šokolaadi. Meeleoluka lauluga esines 5. klassitütarlaste ansambel Piret Järveti juhendamisel. Osavõtjad jäädvustati ühispildile.

Seejärel selgitati 15 minuti jooksul välja 8.–12. klassi parimad peastarvutajad igas klassis. Järgnes kahe ja poole tunnine eluliste ülesannete lahendamise võistlus, kus igal õpilasel tuli lahendada seitse ülesannet.

Võistlus on elujõuline ja õpilaste hulgas populaarne, esitatavad ülesanded on koostatud väljaspool maakonda tegevõpetajate poolt, seekord Olustvere ja Ruhnu kooli õpetajate poolt. Võistlust korraldavad Paide linna gümnaasiumite matemaatikaõpetajad Haridus- ja Teadusministeeriumi toetusel.

Tulemused:

Parimad peastarvutajad Järvamaal on:

Andero Lavrinenko Türi PK 8. kl

Kai Melli Kapten Türi PK 9. kl

Ivar Salm PÜG 10. kl

Sander Reinholdy Koeru KK 11. kl

Mikk Markus Möll PG 12. kl

Parimad ülesannete lahendajad:

Andero Lavrinenko Türi PK 1.-2.koht 8.–9. kl (parim 8. kl õpilane)

Raido Selge Järva-Jaani G 1.-2.koht 8.–9. kl (parim 9. kl õpilane)

Raido Aunpuu PÜG 3.koht 8.–9. kl

Mikk Markus Möll PG 12. kl 1.–2. koht 10.–12. kl (12. kl parim)

Ivar Salm PÜG 10.kl. 1.-2. koht 10.–12. kl (10. kl parim)

Karl Küün PÜG 10. kl 3. koht 10.–12. kl

Kadi Antonov PÜG 11. kl. 4. koht (11. kl parim)

Õpilasi juhendasid Elve Jaansalu, Laine Aluoja Türi PK; Daire Krabi PG; Siret Pärtel Koeru KK; Agnes Kaio Järva-Jaani G; Anne Lillepea, Kerstin Kivisoo, Margit Arro PÜG.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles