Karu ründas ajujahil olnud jahimeest

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesele karu metsas üldiselt ohtlik ei ole. Kriitiliseks võib olukord muutuda, kui loom on haavatud või kui inimene satub emakaru ja poegade vahele.
Inimesele karu metsas üldiselt ohtlik ei ole. Kriitiliseks võib olukord muutuda, kui loom on haavatud või kui inimene satub emakaru ja poegade vahele. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Täna sai Koeru jahtkonnast vigastada kogemustega jahimees, kes osales põtradele peetud ajujahis. Mees viibib praegugi haiglaravil.

Jahiliin Rõhu külas oli moodustatud nii, et üksteisega silmsidet ei olnud. Seega on alles selgitamisel, mis täpselt kella 11 paiku metsas juhtus, sest mees sai tõsiselt vigastada, kuid tema seisund pole eluohtlik. Lähedaste sõnul on tal pea- ja ülakeha vigastused. Mehe seisund on lähedaste kinnitusel stabiilne ning ta mäletab toimunut.

Ligi 40-aastase jahikogemusega 61-aastane jahimees jõudis enda kaitseks teha ka lasu, kuid sellest karu surmamiseks ei piisanud. Küll aga otsustas haavatud loom põgeneda. Noore emakaru leidsid hiljem jahikaaslased.

Pruunkaru on suurim Eestis elav kiskjaline, kelle arvukus hinnati 2015. aasta loenduse järgi 700-le isendile.

Karu ründab inimest siiski harva, viimane tõsisem juhtum on teada aastast 2013 Võrumaalt, kui karu ründas kodutalu lähedal vaarikaid korjanud vanemat meest.  Mees hakkas karjuma ja karu põgenes.

2011. aastal jäi aga Jõgevamaal poegadega emakaru kätte mees, kes kalaleminekuks kodu lähedal raiesmikul üraskeid otsis. Mehe jalale tegid meedikud 17 õmblust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles