Tarbjalased pääsevad tohututest soojaarvetest

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbja lasteaia mudilased.
Tarbja lasteaia mudilased. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Veel kevadel kartis Tarbja küla elanik Helen Grünbaum, et tohututest soojaarvetest ja külmast toast pole selles külas kunagi pääsu, kuid nüüd terendab silmapiiril midagi helgemat.

Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) kodulehel seisab väike teade, et soojatootja Avoterm sai Tarbja katlamaja biokütusele ümberehituseks ja torustike soojendamiseks 431 850 eurot toetust.

Tarbja küla elanikele tähendavad need kaks rida palju: järgmisest kütteajast kahanevad arved tuntavalt ja toad lähevad pärast aastatepikkust ootamist soojakski.

Grünbaumi kahetoalise korteri soojaarved ulatusid möödunud talvel paarisaja euroni ning kui neile liita kommunaalkulud ja elekter, tuli tal kuus loovutada 300 eurot.

Suurtest kuludest hoolimata oli talvel toas kõigest 16 soojakraadi, sest keskküttetorud on korralikult soojustamata ja katlamajast tarbijateni jõudev vesi jahtub lihtsalt varem maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles