Ühisvesi klaasis jääbki selgeks

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimalust Kirna küla elanikele liituda ühise vee- ja kanalisatsioonitrassiga ajas Valdeko Vaher. Nüüd on tal kahju, et liitujaid suurt mugavust pakkuva võimalusega on vähevõitu.
Võimalust Kirna küla elanikele liituda ühise vee- ja kanalisatsioonitrassiga ajas Valdeko Vaher. Nüüd on tal kahju, et liitujaid suurt mugavust pakkuva võimalusega on vähevõitu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Siiani oli Kirna küla elaniku Ero Kersel ööseks klaasiga voodi kõrvale võetud joogivesi hommikuks hägune, nüüd võib vee jätta klaasi seisma mitmeks päevaks, ilma et see selgust kaotaks.

Ka Kerse naaber Marin Tammemäe on seda meelt, et puhtam vesi on väärt ka selleks paari õunapuu loovutamist. «Õunapuud saame uued ja aiagi tänu siinsetele kaevetöödele korda,» sõnas ta.

Tammemäele teeb rõõmu, et kordki on Euroopa raha eest rahvale midagi head tehtud. «Ei mingit muret enam, tasuda tuleb vaid arve,» tunnistas ta. «Pole vaja jälgida kogumiskaevu täitumist ja kutsuda tühjendusautot, kes iga ilmaga siia ligi ei pääsenudki. Elame mäe peal, aga all voolab Pärnu jõgi.»

Võimaluse liituda ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga ajas kirnalastele välja 2004. aastal sinna elama tulnud Valdeko Vaher. «Varem tuli kahe ja poole kandist kogumiskaevu tühjendada neli-viis korda aastas. Usun, et kokkuvõttes oleme vaid võitnud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles