Kauplusauto sõitis esimesele ringile

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Esimese peatuse tegi uus kauplusauto täna kell 11 Paide vallas Sargvere külas.


Esimene klient Vilve Orgla tunnistas, et kartis viimse hetkeni, et tegemist on aprillinaljaga. Orglal oli kodus koostanud nimekirja, kus oli kirjas igapäevane toidukraam, nagu leib, sai, piim, makaronid, tangained, ja midagi magusat.
Pärast ostu tunnistas Orgla, et jäi kaubaga rahule, kahju on üksnes sellest, et enam ei pääse bussi kaupa uudistama.


Kauplusauto teenindab Paide, Väätsa, Roosna-Alliku, Kareda, Koigi ja Imavere valla elanikke.
Ettevõtja Marek Rõkk on varem selgitanud, et ei hakka maainimestele mitte üksnes toidukraami tooma, vaid pakub ka tasuta internetti ja isegi raamatukogust lugemise tellimist.
Rõkk peab tähtsaks head koostööd maainimestega ja kinnitas, et vajadusel viib äärekülasse ka külmkapi kohale.


Rõkk selgitas, et pakub ka sotsiaalteenust, mis tähendab, et viib voodihaigetele toidukraami koju kätte ja korra kuus võtab ringile tasuta kaasa valla sotsiaaltöötaja.
Kui võrrelda varem maainimesi teenindanud Järva tarbijate ühistu rändkauplusega, on uus sõiduk väiksem, mistõttu inimesed ei pääse sisse, vaid saavad kauba kätte nii-öelda luugist. «Kauba sortiment peaks olema enam-vähem sama, ühesõnaga kõik esmavajalik toidukraam ja veel üht-teist,» ütles Rõkk.


Möödunud aasta novembris lõpetas Järva tarbijate ühistu kauplusauto maainimeste teenindamise. Ühistu küsis Järvamaa omavalitsustelt toetust tegevust jätkata, kuid siis polnud vallavanemad nõus maksma. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles