Juhtkiri: Hurraa, maameeste võit

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Viis kuud tagasi sarjasime siinsamas vallajuhte, kes kauplusauto kaitseks midagi ette ei võtnud ja  maainimeste elu nõnda raskemaks tegid.

«Järva Teatajale tundub, et meie vallajuhid pole siiski mõistnud, kuivõrd tõsine löök on maainimestele, kui kauplusauto külasse toidukraami enam ei too.
Kui vallaametnikud suvatsenuks soojadest kabinettidest väljuda ja kauplusautoga vallas väikese tiiru kaasa teha, oleksid nad teada saanud, et külades elab vanu inimesi, kel pole enam jõudu bussiga kaugele poodi loksuda,» pahandasime toona.


Eile oli heameel näha, kuidas kuus vallavanemat seisid uue rändkaupluse juures rivis ja kirjutasid alla lepingule, mille alusel nad seda teenust toetavad. Keskmiselt läheb müügiauto juurdekuuluvate teenustega ühele valla maksma ligi 2000 krooni.
Loomulikult tuleb raskel ajal igat senti lugeda, kuid Järva Teataja arvab, et maal elavatele eakatele inimestele on see kõige vajalikum teenus, mille eest kohalik omavalitsus seista saab.


Kauplusauto olulisusest  annab tunnistust seegi, et viimastel päevadel on toimetusse helistanud mitu inimest ja uurinud, millal ja kus kauplusauto peatuma hakkab. Kui osa inimesi kuulis, et nende valda müügiauto ei jõua, lubasid nad minna vallavalitsusse asja uurima.
Järva Teataja soovitabki inimestel oma õiguste eest seista. Uskuge, vähemalt enne valimisi on kohalikud poliitikud palju vastutulelikumad.

Loomulikult võib kritiseerida, et rändkaupluses pole kaubavalik sama suur kui sadadel või koguni tuhandetel ruutmeetritel laiutavates poodides ja hinnadki on soolasemad. Kõik see on tõsi, kuid vähenõudlik maainimene on enamasti rahul sellegagi, peaasi, et jaguks värsket piima ja leivale hakkaks hammas peale.


Kindlasti peavad omavalitsused kauplusauto tegevusel silma peal hoidma ja kui sel hakkab peatusi vähemaks jääma või hinnad taevasse kerkivad, tuleks mõelda, kas keegi teine teenust odavamalt ja kvaliteetsemalt ei paku.
Loodetavasti neid probleeme ei teki ja rahul on nii külaelanikud, omavalitsused kui ka ärimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles