Ratsutajad tegid asja poodiumile

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel pühapäeval Roosna-Alliku vallas Koordi tallide sisemaneežis olnud Eesti ratsutamise sisemeistrivõistlustel juunioride ja seenioride kahevõistluses oli järvalastel asja poodiumile neli korda.


Järvamaa ratsaspordiklubi juht Raivo Laanet sõnas, et kavas oli koolisõit ja  seejärel takistussõit. «Koolisõit kujutas endast meie maneežis ehk 21 × 50 meetri suuruses ruumis oma programmi järgi kindlate elementide sooritamist,» selgitas ta. «Iga harjutust hinnati kümne punkti süsteemis ja madalaimad punktid saanud võistleja läks takistussõidule esimesena.»


Takistussõidu rada hindas Laanet raskeks, sest lisaks tavatakistustele olid rajal ka kinnised krossitakistused. «Nende kahe osa põhjal selgusidki paremad,» lisas ta.
Võistlejate üle peeti arvestust kolmes klassis. Avatud klassis võisid Laaneti ütlust mööda kaasa teha kõik huvilised vanusest olenemata.


Koeru keskkooli õpilane Eliise Kõva tuligi avatud klassi võitjaks, kuid seal sõidetud tulemused meistrivõistluste arvestusse ei läinud.
Meistrivõistlused juunioride kahevõistluses ehk kuni 18aastaste klassis võitis Paide gümnaasiumi õpilane Birgit Puntso.


Laaneti hinnangul käis selles klassis tihe rebimine, nii andis Puntsole esikoha vaid 0,4punktiline paremus. «Mitte küll meistrivõistluste arvestuses, vaid juunioride klassis üldarvestuses kolmandaks sõitis end veel Kerstin Valdsalu Paide ühisgümnaasiumist,» täpsustas ta.
Seevastu seenioride kahevõistluses poodiumikohtade jagamisel probleeme ei tekkinud ja kõik medaliomanikud asusid üksteisest ohutul kaugusel.


Seenioridest sai kolmanda koha koordilane Vilvi Laanet. «Tema koolisõit ebaõnnestus ja sellest ka kolmas koht,» põhjendas Laanet.
Võrreldes juunioridega pidid seeniorid koolisõidus esitama keerukama kava ja ka takistussõidus olid nende tõkked 15 sentimeetrit kõrgemad ehk 115 sentimeetri kõrgusel.
Ratsasportlaste järgmine võistlus on tulemas juba sel laupäeval, kui Koordi tallides on Talvise Ponikarika IV etapp. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles