Avoterm hoiab Oisu elanikke külmas

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oisu lasteaia Linnupesa rühma 2-3aastased mängivad teisipäeval koos õpetaja Malle Maasaluga soojas toas, kuid kunagi ei tea nad ette, millal võivad leida eest külmad ruumid.
Oisu lasteaia Linnupesa rühma 2-3aastased mängivad teisipäeval koos õpetaja Malle Maasaluga soojas toas, kuid kunagi ei tea nad ette, millal võivad leida eest külmad ruumid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Oisus kortermajas elav Janely Luuk ei mõista, kuidas saab nii, et kütteaja algul on nende küttefirmal Avoterm kütus otsas. Juba kaks korda kokku neli päeva on ta seetõttu kannatanud külma tuba.

Esimesel korral oktoobri keskel lubanud Avotermi juht Luugile telefonitsi, et soe tuleb mõne tunni pärast, ja nii kolm päeva järjest. «No kaua sa usud sellist meest! Nii kui ta seekord jälle vaid hämama hakkas, andsin meie kortermaja murest kohe valda teada,» lausus ta.

Luuk ei tea, kas see oli nüüd kokkusattumus, kuid seekord tuligi toasoe tagasi ühe päevaga.

Luuk mõistab, et Avoterm on Oisu alevikus monopolettevõte, kelle peale kellegi hammas ei hakka. «Te ei kujuta ilmselt ettegi, mis meie soojaarved on! Oleme mõlemad tööl käivad inimesed ja saame veel hakkama, kuid paljud jäävad lihtsalt võlgu,» selgitas ta. «Kui sa ikka pead maksma ligi 400euroseid arveid, siis mille eest sa veel süüa ostad. Kuid võlgu jäädakse soojatootjat elanikele vahendavale Türi Elamule, tuleb maksta kogu suvi.»

Avoterm toodab toasooja ka Oisus asuvale koolile, lasteaiale, perekodule ja rahvamajale. Lasteaia juhataja Elle Pihelgas ütles, et on nördinud soojaettevõtte tegevuse üle.

Rääkimata sellest, et ettevõte ei saa oma tööga hakkama, ei oska töötajad ka suhelda. «Kas tõesti tulevad küttekatkestused nii ootamatult, et neist ei anna ette teatada, miks ma pean avastama, et jälle ei köeta. Kui helistan, ka siis ei vaevuta vastama ega tagasi helistama,» pahandas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles