Maja nagu matrjoška

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kellel on soov oma kunstiannet elule äratada, võib julgelt Lai 33 maja uksest sisse astuda, sest sealses Paide huvikeskuses käib vastuvõtt ringidesse ja kunstikooli läbi aasta.

Praegust Lai 33 maja teavad järvakad vahest eelkõige raamatukoguna, kuid sinna mahub veel mitu toredat asutust, Paide huvikeskus nende hulgas. «Tegelikult on huvikeskus veidi eksitav nimi. Sisuliselt on tegu huvikooliga, mille osana tegutseb riiklikku õppekava järgiv kunstikool,» selgitab asutuse direktori ülesandeid täitev Anneli Suits.

Nii võikski Paides Laial tänaval asuvat maja võrrelda vene puunuku matrjoškaga.

Kiire käik läbi maja eri korruste ja klasside reedab, et hoone on seest sama kirev kui väljast. «Siin käib koos mitu käsitööringi, saab savi vormida ja fotograafiat õppida, joonistamine-maalimine lisaks sellele,» tutvustab Suits. «Oleme Järvamaal ainuke kunstiharidust pakkuv kool, lapsed õpivad siin seitse aastat ja nagu päris koolis, saavad ka lõputunnistuse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles