Türilastel pole lehtedega muret

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi Kommunaali töödejuhataja Villu Kald vedas koos traktorist Hannes Uusleeriga reedel puulehti Oisu pargist.
Türi Kommunaali töödejuhataja Villu Kald vedas koos traktorist Hannes Uusleeriga reedel puulehti Oisu pargist. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türil elav Tiiu Karits ei tea kohe öeldagi, mis ta teeks lehtedega siis, kui vald neid ära ei veaks. Igatahes rohkem muret ja vaeva oleks nendega kohe kindlasti.

Juba aastaid paneb aedlinnas Koidula tänavas elav Tiiu Karits kolme suure tema krundi lähedale jääva tamme lehed kottidesse ja helistades on lehevedajad kohe platsis.

Koduaeda jäävate viljapuude lehed paneb Karits kompostihunnikusse, kuid tammelehed sinna ei kõlba. Pensionäripõlve pidav Karits on pika eluea jooksul proovinud, kuid ka viie aasta järel olid lehed alles poolkõdunenud. «Viljapuude lehed saab juba kahe aasta pärast aiamaale tagasi viia,» lisas ta.

Türi vallas korjab soovijatelt lehekotid kokku vallavalitsusele kuuluv Türi Kommunaal. Tänavu on seda tehtud juba 17. oktoobrist peale ja töödejuhataja Villu Kaldi ütlust mööda tehakse niikaua, kui soovijaid on.

Koos traktorist Hannes Uusleeriga on Kald kümne päevaga ära vedanud lehti rohkem kui 110 majapidamisest vähemalt 1300 kuni 150-liitrist kotti.

Kõik see läheb kas ettevõtte Türi Vesi kompostiväljale, Tac-Ettevõtete sõnnikupatareisse või kokkuleppel mõne talunikuga tema kompostihunnikusse.

Jäätmejaama ei vii Kald lehti põhimõtteliselt. «Las sinna viivad linlased, me ummistame selle muidu kohe ära,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles