Pangajuht pakub ettevõtjaile õhku ja leiba

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud laupäevast klientidele avatud uue hele- ja tumehallides toonides välimuse saanud SEB Paide pangas on kolm teeninduskohta ja kolm nõustamisruumi, lisaks kabinet privaatseteks jutuajamisteks. «Kõik selleks, et klientidel parem oleks,» teab panga juhatuse esimees Riho Unt.
Möödunud laupäevast klientidele avatud uue hele- ja tumehallides toonides välimuse saanud SEB Paide pangas on kolm teeninduskohta ja kolm nõustamisruumi, lisaks kabinet privaatseteks jutuajamisteks. «Kõik selleks, et klientidel parem oleks,» teab panga juhatuse esimees Riho Unt. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

SEB juhatuse esimees Riho Unt käib Järvamaal Kareda vallas elavatel naise vanematel külas üsna tihti, kuid seekord ei tulnud ta külla, vaid ettevõtetele «tervisekontrolli» tegema.

Kui tihti muidu Paides käite?

Kas just Paides, kuid Järvamaal käin üsna tihti, sest naise vanemad elavad Kareda vallas. Tunnen maakonda päris hästi. Tean nii Koeru kanti kui ka Türi, kus asub meil kontor.

Praegu olen Paides tõesti seetõttu, et siin on uue kontori avamine. Ka seetõttu, et käime oktoobris ja novembris läbi ligi 900 keskmise ja väikese suurusega ettevõtet, et ühe aegade suurima nõustamisprojekti käigus arutada ettevõtjatega läbi võimalikke tulevikustsenaariume.

Meie hinnangul on keerulistes majandusoludes oluline õige likviidsusjuhtimine ja sellealast nõu me klientidele jagamegi.

Ühesõnaga tulite laenu pakkuma.

Me ei tulnud laenu pakkuma, pigem näitama, kuidas keerulistes oludes paremini hakkama saada.

Eestis on vähe ettevõtteid, kes saavad endale lubada finantsjuhi palkamist. Õigemini 75 protsenti Eesti ettevõtetest on nii väiksed, et ei saa sellist tippspetsialisti tööle võtta.

Seda mõistes leidsimegi, et võime ettevõtte «tervise» kontrolli juures olla ise klientide partnerid, ja töötasime välja spetsiaalse ettevõtte finantsnõustamise mudeli.

Ons ettevõtjad sedavõrd halvas seisus, et neid tuleb asuda õpetama?

Ettevõtted on tugevamad kui kunagi varem, kuid ka hea nõu on väärtuslikum kui kunagi varem.

Euroopas on keerulised majandusolud ja üht- või teistpidi on sellest mõjutatud ka meie ettevõtted, seega paneme õla alla, et segastes oludes langeksid õigel ajal õiged otsused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles