Tublit õpetajat toetab stipendium

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Särevere lasteaia Kurepesa õpetaja Triin Kaljuri kasvandikud ei oska küll päris täpselt öelda, mida nende õpetaja Triin võitis, kuid on sellest hoolimata rõõmsad.
Särevere lasteaia Kurepesa õpetaja Triin Kaljuri kasvandikud ei oska küll päris täpselt öelda, mida nende õpetaja Triin võitis, kuid on sellest hoolimata rõõmsad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa vajab häid koole ja konkurentsivõimelist palka, et noored siit ei lahkuks, arvab maakonna noore spetsialisti stipendiumi pälvinud Särevere lasteaia Kurepesa õpetaja Triin Kaljur.

Täna Koigi mõisas oleval ettevõtjate tunnustusüritusel annab Järvamaa kogukonnafond kätte noore spetsialisti stipendiumi, mille saab viie kandidaadi seast kahe lapse ema Triin Kaljur.

Kaljur tunnistas, et pealinnas sama tööd tehes oleks palk suurem, kuid Türilt ta lahkuda ei kavatse, sest selles linnas on lastel hea kasvada. «Türi on ilus, väikene ja turvaline linn,» lisas ta.

Suur osa Kaljuri koolikaaslastest on Järvamaalt lahkunud ning peale palga toonud selle põhjuseks töökohtade suurema valiku ja paremad õppimisvõimalused.

Et maakonnas noortest spetsialistidest puudust poleks, tuleks Kaljuri meelest tagasi tuua kõrgkoolide esindused, et noor ei peaks kõrghariduse saamiseks Tallinna või Tartusse minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles