Jaanus Marrandi: tänavune viljasaak on hea

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

OÜ Estonia nõukogu liikme Jaanus Marrandi kinnitusel oli tänavune aasta viljakasvatajatele saagi mõttes väga hea, kuigi probleeme võis olla sügisel vilja koristamisega.

Marrandi kinnitas ETV saates "Terevisioon", et Estonia tänavune viljasaak oli kõikide aegade kõige parem.

"Meil on teravilja päris palju. Meil on kontsern, kus on kolm ettevõtet, kes teravilja kasvatavad, ja meil on kokku 3700 hektarit pluss 825 hektarit rapsi. Teravilja keskmine saak selle 3700 hektari pealt oli meil 4,7 tonni hektari kohta, mis on sellise pinna kohta päris normaalne saak. Aga näiteks päris suurtel pindadel meil talinisu andis 6 tonni ja ka üle 7 tonni hektari kohta. Neid põlde on nii suure pinna kohta igasuguseid. Sellise pinna pealt saada selline saak - meie sellist saaki enne saanud pole," selgitas ta.

Marrandi tunnistas, et kuigi selle aasta kliimaolud ei olnud suvel just kõige paremad, siis külviaegne jahedus ja niiskus tõid kaasa selle, et vili võrsus hästi ja ka kogu väetis, mis teraviljale pandi, pääses väga hästi mõjule. "Selles mõttes teraviljale niiskus ja suhteline jahedus sobis päris hästi." (ERR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles