Algavad täiskasvanute malevõistlused

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval kell 11 algab Paide ühisgümnaasiumis maleturniir, mis märgib ühtlasi Paide maleklubi taasasutamist.


Turniiri üks korraldajaid Priit Värk sõnas, et võistlustel on mõtlemisaeg 15 + 15 minutit ja sõltuvalt osalejate hulgast mängitakse viis või seitse vooru. «Algul oli meil paari sõbraga kavas  teha vaid omavaheline võistlus, aga leidsime, et asi tuleks suuremalt kätte võtta,» selgitas ta. «See turniir peaks olema paari viimase aasta esimene täiskasvanute võistlus Paides.»


Värk lisas, et ühtlasi taasasutab võistlus kunagi väga tugeva olnud Paide maleklubi. Värk meenutas, et Paide maleklubi loodi Vello Talviste algatusel 1977. aastal ja 1990. aasta algul oli see nii-öelda Eesti male lipulaev. «Paide maletajad osalesid väärikalt ka Euroopa karikavõistlustel ning ühtlasi hoidis klubi  Paides maleelu aktiivse,» lausus ta. «Majanduslikel põhjustel taandus klubi 1990ndate aastate lõpul tippkonkurentsist ja lõpetas tegevuse.»


Värk sõnas, et Järvamaa meistrivõistluste ja linna malevaimu eest kandis edaspidi hoolt Paide ühisgümnaasiumi teenekas maleõpetaja Hillar Hanssoo ja hiljem Paide linnavalitsuse kultuurinõunik Jüri Hansen. «Hansen suutis korraldada malefanaatikutele ka regulaarseid maleõhtuid, kuid tema lahkumise järel Paidest lõppesid ka Järvamaa meistrivõistlused,» selgitas ta. «Võistluste tasandil vajus male vanema generatsiooni hulgas varjusurma, noortetöö on siiski katkematult jätkunud maleõpetaja Toomas Mihkelevi eestvedamisel.»


Värk lisas, et laupäevase võistlusega on tema ja Viljar Pennert võtnud nõuks Järvamaa täiskasvanute malele elu sisse puhuda, taastada Järvamaa meistrivõistlused ja tuua laua taha tagasi vahepeal areenilt kaduma läinud vana kaardiväe. «Loodan, et on kätte jõudnud uus maleajastu,» sõnas ta.
Maakonna meistrivõistlused kiir- ja välkmales on plaanitud sügisesse. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles