Koerus püsib salmonelloosioht

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerus leitud salmonelloosi leviku tõkestamiseks on oluline käsi pesta, rõhutavad tervisekaitsjad.
Koerus leitud salmonelloosi leviku tõkestamiseks on oluline käsi pesta, rõhutavad tervisekaitsjad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koeru lasteaias leiti kahel lapsel salmonelloos, kellest üks vajas haiglaravi. See, kas haigestumine on laialdasem, selgub täna pärastlõunal, kui saabuvad ligi 30 analüüsi vastused.

Koerulane Kristjan Ilmjärv (10) teab, mis on salmonelloos. Eelmisel aastal vaevles ta poolteist kuud sümptomite küüsis, sest esialgu raviks määratud antibiootikumi suhtes oli ta allergiline.

Kristjani ema, Koeru keskkooli huvijuht Kirsika Ilmjärv meenutas seda aega kui kohutavat. «Päris kaua läks ka, enne kui üldse selgeks sai, mis oli kõhulahtisuse ja oksendamise põhjus,» selgitas ta. «Vahepeal oli ka oht, et allergilisuse tõttu ravimit ei olegi ja tuleb loota, et haigus ise üle läheb.» Pärast täiendavaid analüüse leiti siiski ravim, mis aitas haigusest jagu saada.

Ilmjärve teada oli tema poeg tol korral ainus maakonnas, kes sel ajal põdes, mistõttu ei välista ta võimalust, et laps sai haiguse kodusest toidust. «Võibolla polnud see muna, mis ta endale praadis, korralikult läbi küpsenud,» oletas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles