Parteid rivistuvad stardijoonele

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisjaoskond Paide kultuurikeskuses
Valimisjaoskond Paide kultuurikeskuses Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Suurimad erakonnad on võtnud 11 kuu pärast tulevateks kohalike omavalitsuste volikogude valimisteks eesmärgi tulla nimekirjaga välja peaaegu kõigis Järvamaa omavalitsustes.

Keskerakonna Järvamaa piirkonna esimees Kersti Sarapuu ütles, et praegu koostatakse valdades nimekirju, seetõttu on põhitöö sealsete piirkonnajuhtide õlul.

Sarapuu usub, et Keskerakond tuleb nimekirjaga välja samades omavalitsustes nagu kolm aastat tagasi.

Reformierakonna Järvamaa piirkonna juht Kristjan Kõljalg ütles, et igas omavalitsuses on esindatus olemas, seetõttu on püstitatud eesmärk tulla kõikjal välja erakonna nimekirjaga.

Samas pidas Kõljalg võimalikuks, et kui mõnes vallas on kandidaate vähe, võivad nad liituda mõne valimisliiduga või olla üksikkandidaadid.

Reformierakonna teine eesmärk on tulla võimule maakonna kahes suurimas omavalitsuses, see on Paide linnas ja Türi vallas.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna Järvamaa piirkonna esimees Jarno Laur kinnitas, et sotsid ei pinguta selle nimel, et võimalikult paljudes omavalitsustes nimekirjaga välja tulla. Eesmärk on tulla võimule Türi vallas, Paide linnas ja veel vähemalt kahes-kolmes väiksemas omavalitsuses.

Lauri hinnangul on sotsid võimelised mõnes vallas saama ka üle poole volikogu kohtadest.

Paide linnas ja Türi vallas lubas Laur üllatada valijaid uute nimedega, kes on võtmekohtade kandidaadid.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Järvamaa piirkonna esimees Kaido Ivask ütles, et järgmise aasta valimiste ettevalmistused juba käivad, kuid päris õiget hoogu veel üleval pole.

IRLi tähtsaim eesmärk on tulla nimekirjaga välja kõigis 12 Järvamaa omavalitsuses. «See on eesmärk, kuid usun, et tegelikult saame oma nimekirja kokku üheksas või kümnes omavalitsuses,» lausus Ivask.I

Ivask kinnitas, et tulevasi juhikohti pole nad omakeskis veel jaganud, kuid tunnistas, et kui talle tehtaks ettepanek olla erakonna linnapeakandidaat, on ta selleks valmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles