Lasteaiamaks kallineb rohkem kui poole jagu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Türi-Alliku lasteaias lustinud mudilased ei tea kohamaksu omaosaluse tõusust midagi, kuid nende vanematele tähendab see, et üks arve kallineb järgmisest aastast 56 protsenti.
Eile Türi-Alliku lasteaias lustinud mudilased ei tea kohamaksu omaosaluse tõusust midagi, kuid nende vanematele tähendab see, et üks arve kallineb järgmisest aastast 56 protsenti. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi valla juhid tahavad järgmisest aastast tõsta valla kõikide lasteaedade kohamaksus lapsevanema osalust 12,8 eurolt 20 eurole, mis teeb hinnatõusuks 56 protsenti.

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann põhjendas hinnatõusu sellega, et lapsevanema osalus on püsinud sama juba 2007. aastast, aga selle ajaga on elu tunduvalt kallinenud ning inimeste sissetulekudki kasvanud.

Opositsiooni kuuluv vallavolikogu liige Toomas Šadeiko nõustus, et kohamaks tuleb teatud aja tagant üle vaadata ja kui kulud suurenevad, peab seegi kallinema. Seda, et kohamaks kerkib poole jagu, ei kiitnud ta heaks. Šadeiko peab mõistlikuks, et uuest aastast tõuseb maks 15 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles