Sihtasutus annab vabadust vastutada

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile võttis sihtasutus Tammsaare Muuseum Vargamäel kokku kümme tegevusaastat konverentsiga, kus vallavanem Kalju Kertsmikule (pildil) ütlesid sõna sekka ka kultuuriminister Rein Lang ja ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa. Päeva juhtis Rakvere teatri kunstiline juht Üllar Saaremäe.
Üleeile võttis sihtasutus Tammsaare Muuseum Vargamäel kokku kümme tegevusaastat konverentsiga, kus vallavanem Kalju Kertsmikule (pildil) ütlesid sõna sekka ka kultuuriminister Rein Lang ja ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa. Päeva juhtis Rakvere teatri kunstiline juht Üllar Saaremäe. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tammsaare muuseum võinuks olla külamuuseum, kus külatädi koob nurgas sokki, külastajaid on vähe ja areng seiskunud, kümme aastat sihtasutusena on teinud tast aga nüüdisaegse mäluasutuse.

Kümme aastat tagasi 4. detsembril kirjutasid Albu vallavanem Kalju Kertsmik ja tollane Järva maavanem Theo Aasa riigi esindajana külmas rehetoas alla sihtasutuse A. H. Tammsaare Muuseum Vargamäel asutamislepingule.

Lepingu kinnitas Paidest kohale sõitnud notar Anu Nool. «Ega me ise ka teadnud, millele alla kirjutasime ja mis meid ees ootab, ent nüüd teame, et see oli julge ja mõistlik ettevõtmine, mida pole mõtet kahetseda,» tunnistas Kertsmik üleeile tähtpäeva puhuks korraldatud konverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles