Viking Window koondas 18 tootmistöölist

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Aktsiaselts Viking Window andis esmaspäeval 18 tootmistöölisele kätte koondamisteate.


Viking Window juhatuse liige Ilmar Iva ütles Kuma raadiole, et tootmine seiskunud pole, kuid töömahud on võrreldes möödunud aasta sama ajaga vähenenud kaks korda.
Iva lisas, et kuigi olukorra paranemismärke tänavu veel näha ei ole, prognoosib ta, et tootmismaht rohkem väheneda ei tohiks. Hoolimata kõikidel tasanditel vähenenud koosseisust, Iva ettevõtte sulgemise ohtu ei näe.

Viking Window juhatuse esimees Toomas Agasild tunnistas kuu aega tagasi Järva Teatajale ettevõtte käekäiku tutvustades, et aasta algul sai selgeks, et turg kukub katastroofiliselt.
Ettevõte on ära kasutanud seadusega piiratud mahus võimalusi saata töötajaid sundpuhkusele või rakendada osalist tööaega.

Agasild tunnistas, et palgakärbe puudutas kõiki töötajaid, kohati tuli palku vähendada isegi poole jagu. «Kui üldiselt pole meil töötajatega konflikte olnud ja enamik mõistab olukorda, lahkus üle kümne inimese siiski omal soovil töölt,» ütles ta.
Selles, et ettevõte kriisist edukalt välja tuleb, Agasild ei kahtle. «Kindlasti jääme püsima, selles pole küsimus,» kinnitas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles