Bowlingu-meistrivõistlustel purunesid rekordid

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal Türi-Allikul Veskisilla bowlingusaalis olnud Järvamaa bowlingu-meistrivõistlustel  näitasid osalejad igati häid tulemusi.


Alari Alviste MTÜ Veskisilla Bowlinguklubist sõnas, et selgusid aasta paremad  nii naiste, meeste kui ka noorte ja seenioride seas.
Alviste ütles, et kuu esimese nädala neljapäevast laupäevani kestsid eelvoorud. «Kohale tuli  37 bowlingusõpra, millega jäime küll alla eelmise aasta hulgale (50 mängijat),» lausus ta.  «Samas olid tiitlit kaitsmas kõikide kategooriate eelmise aasta võitjad ja võistlused tõotasid tulla põnevad.»

Parimate selgitamiseks mängisid kõigepealt kõik võistlejad eelvoorus neli mängu, mille tulemused liideti.
Alviste ütles, et summade põhjal tekkinud pingereast selgus kuus paremat mees- ja neli paremat naismängijat, kes pääsesid finaali. «Eelvooru tulemuste põhjal selgusid ka vanuseklasside paremad,» lisas ta.
Noortearvestuses (kuni 15a) tuli Järvamaa meistriks viiendat aastat järjest Marten Jürgen Vürst, teiseks jäi Karl-Siim Tammoja ja kolmandaks Joosep Blehner.

Seeniorid arvestuses (üle 50a) oli meestest parim Aimur Raudsepp ja naistest Mare Soovik.
Alari Alviste ütles, et esimesena pääses finaali 897 punktiga juba aastaid meistritiitlit püüdev Riivo Salla, kellele järgnes napilt 10 punkti väiksema skooriga 2006. aasta meister Lauri Alviste. Omakorda neile järgnesid Dan Sööl, Madis Tamm, eelmise aasta meister Alari Alviste ja Aivo Sion.
Naistest pääses esimesena finaali  818 punktiga mitmekordne Järvamaa meister Inara Ratnik Silja Holteri, Mare Sooviku ja Külli Eegi ees.

Aegade jooksul meistrivõistlusi korraldanud Veskisilla bowlinguklubi juhatuse liikme Tauno Timmermaa hinnangul pole eelnevatel aastatel nii tugevaid võistlustulemusi näidatud.  «Meestearvestuses oli kuuest eelvoorudest finaali pääsenud mängijast esimesel viiel mängude keskmine tulemus üle 200 punkti,» täpsustas ta.
Alari Alviste ütles, et eelvoorumängudes jäi vähe puudu, et  Veskisilla saalis oleks visatud esimest korda maksimumtulemus ehk 300 punkti. «Lauri Alviste sai 27punktise mänguga isikliku rekordi ja võistluse parima tulemuse ühes mängus,» lisas ta.

Alviste märkis, et finaalimängud tõotasid tulla tasavägised, sest kõik edasipääsejad olid Veskisilla bowlinguklubi liikmed ja agaralt ka maakonnast väljas kogemusi korjamas käinud. «Kuigi finaali kaasavõetud eelvoorude punktid andsid esimestele väikse edumaa, võis finaalis oodata veel ohtralt üllatusi, sest iga võidu eest tuli lisapunkte,» selgitas ta.
Juhtuski nii, et eelvoorudes hästi esinenud Riivo Salla ei leidnud enam finaalipäeval  viskekindlust, mistõttu langes keskpäraste tulemustega esimeselt kohalt kuuendaks.
See-eest käis teisest viienda kohani tihe rebimine kuni viimse mänguni. Nii platseerus lõpuks viiendaks Alari Alviste, kolmandaks tuli ühepunktilise eduga Madis Tamme ees Aivo Sion ja  teise koha tagas endale Dan Sööl.

«Meistritiitli sai teist korda Lauri Alviste, kes eelvoorust kaasavõetud punktieduga ja finaalipäeval võimsalt 257punktise mänguga alustades hoidis kindlalt liidrikohta kuni lõpuni,» lausus Alviste.
Võistluse võitja Lauri Alviste sõnas, et oli heas vormis ja mängis kindlalt. «Oma osa on kindlasti ka selles, et Veskisilla bowlingusaalis on nüüd rajahooldusmasinad, mis oluliselt aitavad kaasa ühtlaste tulemuste saavutamisele,» lausus ta.

Naiste finaalmängudeks oli Inara Ratnik eelvooru tulemusega endale piisava edu teinud, nii et keegi tagantpoolt tulijatest esikohta ei ohustanud.
Nii tunnistati juba seitsmendat korda naistest Järvamaa meistriks Inara Ratnik. «Samas käis pingeline võistlus kuni viimase viskeni teise ja kolmanda koha pärast,» ütles Alari Alviste. «Seekord oli Mare Soovik ühe punktiga parem Silja Holterist, Külli Eekpidi leppima neljanda kohaga.» (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles