Juhtkiri: Märkamise aeg ei tohi lõppeda

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Majanduslangus tähendab paljudele inimestele muutusi söömisharjumustes. Kui tuleb kokku hoida, siis ikka igalt poolt ja ka toidu pealt.

Enam ei käida nii palju väljas söömas ja ostetakse vähem valmistoitu.
Mingu majanduses olukord kui hulluks tahes, nälga me enam nägema ei pea. Sama peaks kehtima lemmikloomadegi kohta, keda oleme endale seltsiks võtnud.

Täna kirjutame Potsatajast ja Genast, kahest koerast, kes jõudsid uue peremeheni erinevaid teid pidi. Ühest küljest päästis uus peremees toona loomade elu, teisalt sattusid nood vihma käest räästa alla, sest mees ei adunud, kui palju on vaja loomadele süüa anda. Ka on kauane töötu, kel on kuus elamiseks kasutada vaid tuhat krooni.
Järva Teataja arvates pole mingi vabandus jätta koer rahapuudusel nälga. Koerale ei pea just spetsiaalset loomatoitu ostma, võib ka odavatest toiduainetest midagi valmistada.

Rahanappuse ettekäänet kasutavad tegelikult julmad inimesed, kes neljajalgse sõbra kannatustest ei hooli.
Iga inimene teab tõsiasja, et kui võtad looma, pead vastutama tema eest kuni surmani. Kui loom mingil põhjusel kannatab ja teda aidata ei saa, ei tohi teda piinlema jätta, vaid tuleb «magama» panna.

Kiitust väärivad kindlasti need Koeru kooli lapsed, kes koeri märkasid, kelle süda hakkas silmanähtavalt nälgivate koerte pärast muretsema ja kes võtsid vaevaks sellest õigeid inimesi teavitada. Sellisest asjast omavalitsusele, politseile või loomakaitsjatele teada anda pole mingil juhul pealekaebamine.

Süütunnet peaksid praegu tundma hoopis kõik need inimesed, kes teavad mõnest piinatud loomast, kuid ei viitsi tema olukorra leevendamiseks isegi üht telefonikõnet teha.
Inimesi, kes tahavad ja suudavad head teha, aga jagub: eile õhtuks oli Virumaa loomade varjupaik Potsataja ja Gena ning teiste varjupaika toodud kriitilises seisus loomade tarvis kogunenud 15 200 krooni. Ja seda ainult kahe päevaga!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles