Nelja hukkunuga avarii põhjustaja võis magama jääda

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuari lõpus hukkus Ussisool avariis neli inimest. Viis sai vigastada.
Jaanuari lõpus hukkus Ussisool avariis neli inimest. Viis sai vigastada. Foto: Kaspar Pokk/Kuma

25. jaanuaril kella 15.50 paiku juhtus Tallinna-Tartu maantee 70. kilomeetril liiklusõnnetus, kus hukkus neli inimest.


Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Külli Kivioja teatas, et kohtueelse menetluse käigus on kindlaks tehtud, et Tallinna suunas liikunud sõiduauto Peugeot 206, mida juhtis 19aastane Jürgen, kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku Tartu suunas sõitnud sõiduautoga Renault Laguna, mida juhtis 42aastane Aare.

Sündmuskohal surid saadud vigastustesse Peugeot'i juht ja Renault's viibinud 13aastane neiu. Renault'i juht ja samas sõidukis viibinud 41aastane Siiri toimetati vigastustega Järvamaa haiglasse ning 15aastane neiu toimetati Tallinna lastehaiglasse. Peugeot's viibinud 14aastane neiu viidi vigastustega Tallinna lastehaiglasse, 18aastane Iiris TÜ Kliinikumi, 20aastane Liis ja 18aastane Mart Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Kella 19.45 ajal suri 20aastane Liis Põhja- Eesti regionaalhaiglas ja 20.20 ajal suri 15aastane neiu Tallinna lastehaiglas.

Uurimine tuvastas, et tee oli avariikohas laugja kurviga, tee õnnetuskohal ei olnud libe, nähtavus oli hea ning sõidurajad olid sõiduteel teekattemärgistega jaotatud. Liiklusõnnetuses osalenud sõidukitel Peugeot ja Renault Lagunal on purunenud esiosad.
Avariis osalenud sõidukeid juhtinud meestel oli vastava kategooria sõiduki juhtimisõigus ning nad ei olnud avariieelselt tarvitanud alkoholi ega narkootilisi aineid. Kohtuarst ei tuvastanud Jürgenil sõiduki juhtimist mõjutada võinud avariieelset terviseriket. Peugeot`s viibinud kaassõitjad on rääkinud, et nad kõik magasid avarii ajal, ning oletasid, et ka Jürgen võis magama jääda.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus on kindlaks tehtud, et liiklusõnnetuse vahetuks põhjuseks oli sõiduauto Peugeot 206 kaldumine vastassuunavööndisse. Sõiduautot Peugeot juhtinud Jürgen rikkus sõiduraja piiridest väljumise ja vastassuunavööndisse kaldumisega liikluseeskirja p 107. Seega pani ta mootorsõiduki juhina toime liiklusnõuete ettevaatamatu rikkumise ja sellega kolme inimese surma põhjustamisega ning sõiduautodes reisijatena viibinud viiele inimesele tervisekahjustuse tekitamisega toime kuriteo KarS § 423 lg 2 järgi.

Kuna Jürgen hukkus liiklusõnnetuses, siis lõpetati kriminaalmenetlus vastavalt KrMS § 200. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles