Paide võtab Järvamaa muuseumi riigilt üle

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa muuseum
Järvamaa muuseum Foto: AFP / Scanpix

Paide linnavolikogu tänasel istungil tegi haridus- ja kultuurikomisjon ettepaneku lisada volikogu päevakorda koostöölepingu sõlmimine kultuuriministeeriumiga Järvamaa muuseumi küsimuses. Volikogu kiitis koostööleppe sõlmimise heaks.

Paide linnavolikogu esimehe Kersti Sarapuu selgitusel lisati Järvamaa muuseumi küsimus volikogu päevakorda ning volikogu kõik fraktsioonid otsustasid toetada Paide linna ja kultuuriministeeriumi koostööleppe sõlmimist. «Oluline on muuseumi säilimine Järvamaal. Muuseumi teema on sel aastal väga palju päevakorras olnud ning on olnud ka vastakaid seisukohti,» selgitas ta. «Otsustasime, et Paide linn ei kõhkle Järvamaa muuseumi säilitamises, ning kiitsime ajakeskuse Wittenstein põhikirja muudatused ja koostööleppe sõlmimise heaks.»

Sarapuu lisas, et kui paljud on muretsenud selle pärast, et muuseumi kogu Järvamaalt ära läheb, siis tänane otsus kinnitab just vastupidist. «Viimaks ometi tekib järvamaalastel võimalus hakata muuseumi asju otsustama ja selles suuremat rolli mängima. Seni on olnud muuseum riigi oma, nüüd saavad järvakad endale selle, mis on neile õigusega alati kuuluma pidanud,» lausus ta.

Ajakeskus Wittenstein nõukogu esimehe Peeter Saldre ütlust mööda oli ajakeskus muuseumi küsimuses juba ammu valmis. «Nõukogul oli see otsus tehtud juba 16. oktoobril. Paljud on võrrelnud ja kritiseerinud, et üks on teadusasutus ja teine meelelahutusasutus. Ajalugu on mõlemas ja see ajalugu on üks. Küsimus on üksnes eksponeerimise viisis,» selgitas ta. Saldre hinnangul oli tänane otsus ainuõige lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles