Piimandusmuuseumi ootab ees akende vahetus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Valitsuse otsuse järgi lisandub riigi rohelise investeerimisskeemi käigus uuendatavate hoonete sekka ka Eesti piimandusmuuseum Imaveres.

Muuseumi direktori Ants Välimäe meelest mängis 27 uuendatava hoone hulka jõudmisel oma osa asjaolu, et nad esitasid taotluse juba eelmisse vooru. «Siis küll raha saada ei õnnestunud, aga eks jäime sealt silma ja seekord lisas keskkonnaministeerium meid nimekirja,» pakkus ta.

Välimäe ütlust mööda vahetavad nad saastekvootide müügist jagatava raha eest ära muuseumi peahoone aknad. Neid on kokku 56 ja osa suuremõõtmelised.

Välimäe täpsustas, et veneaegsed aknad on hõredad ega pea sooja, saati siis tuult kinni. See, kas suvekuudesse plaanitud ehitustööd ka sellesse aega jäävad, sõltub riigihangete õnnestumisest, mille ettevalmistus praegu käib.

Keskkonnaministeeriumi teatel saab üle Eesti soojapidavamaks 27 hoonet, Eesti piimandusmuuseumi peahoone on ainus Järvamaa objekt.

Hoonete uuendamist korraldab riigi kinnisvara aktsiaselts koos omanikega, projektide rakenduse eest vastutab rahandusministeerium. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles