Juhtkiri: Palju häid uudiseid

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Viimasel ajal on saanud juba moeasjaks kiruda, küll see meedia on ikka kollane ja kirjutab üksnes halbadest asjadest.

Järva Teataja pole kunagi sellega nõustunud, sest kirjutame nii headest kui ka halbadest asjades. Kui halvad asjad juhtuvad ise, siis heade uudiste tarvis tuleb tegijatel kõvasti vaeva näha.

Kui vaadata tänastki lehte, on siingi ülekaalus head uudised järvakatest, kes on tublide tegudega silma paistnud. Tõele au andes – no oli alles nädalavahetus!
Head uudised saavad alguse juba meie esiküljelt, kus on pikalt juttu Suisapäisa hiilgavast esinemisest rahvusvahelisel koorifestivalil «Tallinn 2009». Selle võiduga suutis Suisapäisa tõestada, et pole ainult lahingukoor, vaid esitab väga heal tasemel ka tõsist koorimuusikat. Lisaks koorile pälvis kõrge tunnustuse ka dirigent Kuldar Schüts.

Et sellisele tasemele jõuda, tuleb palju harjutada, kuid võistluspäeva lõpus tunnevad lauljad ikka, nagu oleks maratoni jooksmas käinud, on füüsiliselt ja vaimselt täitsa läbi, andsid endast kõik.
Suisapäisa polnud kaugeltki ainus, kes nädalavahetusel suuri tegusid korda saatis. Kes on lehelugemisega tahapoole jõudnud, teab sedagi, et Paide gümnaasiumi noormehe Kristjan Pihli lauluoskus leidis tunnustust: ta osales ainsa järvakana Eesti meestelaulu seltsi solistide võistulaulmise lõppvoorus ja võitis oma vanuserühmas.
«Koolitantsu» festivalist on aastatega välja kujunenud üritus, kus käib tõsine heitlus ja juba üksnes lõppvõistlusele pääseda on auasi.

Esimest korda õnnestus Järvamaa tantsijatel finaalis ka kõrgemat kohta endale napsata. Kuigi Järva-Jaani noored tantsijad on selle võidu nimel palju vaeva nähtud, tundus esikoht neile siiski nii kättesaamatu, et nad ei suutnud algul seda uskudagi.

Lisaks kultuurile on häid uudiseid ka spordi poolelt. Kuigi Paide jalgpallimeeskonna pääsu meistriliigasse on peetud uskumatuks saavutuseks, on vutipoisid näidanud, et väärivad sinna pääsu igati. Laupäeval tulid nad  meistriliigamängult tagasi teise võiduga, mis küllap annab kindlust ka edaspidiseks.
Paide spordihallis näitasid kõige nooremad sportlased «Tähelepanu, start!» lõppvõistlusel, et nemadki on kõvasti trenni teinud ning valmis edaspidi maakonnale au ja kuulsust tooma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles