Kui majanduse õitsengu ajal väljusid inimesed poodidest järjest suuremate kottidega ja aina nõutumaks osutus valmistoit, näeb neid nüüd poodides üha sagedamini hindu uurimas.
Juhtkiri: Pistke näpud mulda
Vähe sellest, et inimesed on asunud rohkem kodus toitu valmistama, tänavu kevadel haaravad nad jälle labidad ja hargid, et asuda aiamaal köögi- ja juurvilju kasvatama.
Järva Teataja ei usu, et köögiviljakasvatus aitab just palju raha kokku hoida, sest kaupluses on juurviljad odavad. Alles hiljuti müüdi ühes Paide kaupluses kapsakilo krooniga, samuti on võimalik mõne krooniga perele üheks toidukorraks küllaldast kogust porgandeid või kaale osta.
Tublisti tuleb rahakotti kergendada siis, kui tahta kooritud, tükeldatud ja külmutatud juurvilju, muidu mitte. Sellest hoolimata tervitab Järva Teataja potipõllunduse ausse tõusmist igati.
Kui inimene kasvatab söödavat oma perele ja tuttavatele, ei liialda ta kindlasti mürkide ega väetistega. Puhas tooraine on eriti tähtis just laste toidu puhul, kes on kõikvõimalike allergiate suhtes tundlikud.
Kuidagi pole võimalik vähem tähtsustada füüsilist koormust, mida kas või peenramaa tähendab. Värskes õhus väikene küüritamine ei tule vist ühelegi inimesele kahjuks.
Aiandusega tegelemist on peetud ka parimaks stressimaandajaks, just närvilisusest tõusevad paljudes peredes suured tülid.
Suure tõenäosusega ei leia paljud töö kaotanud inimesed tänavu endale uut töökohta. Et tööharjumused ikka säiliksid, ongi hea vastutada suvel väikese maalapi eest. Kui sealt ei tõusegi suurt tulu, paraneb enesetunne ometi.
Järva Teataja soovitab potipõlduritel varuda kannatust, sest ega see töö ole ühtigi nii lihtne, et viskad kevadel seemned maha, rohid paar korda ja sügisel koristad suure saagi.
Ka kõige lihtsam kurgi- või porgandikasvatus on tegelikult omaette teadus, kus teadmised tulevad aastatega. Seega ei tasu meelt heita, kui esimese aasta saak pole nii suur kui kogenud rohenäppudel.