Järvalased lõpetasid Utria dessandi neljandana

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tänavusel sõjalis-sportlikul võistlusel Utria dessant tuli kõigil osalejatel trotsida raskeid võistlustingimusi ja krõbedaid külmakraade. Võistluste esindaja Urmas Reitelmanni sõnul öösiti kuni 31 miinuskraadini langenud temperatuur osalejate ridu siiski ei hõrendanud.

17.-19. jaanuaril toimunud  Utria dessandi võitis Kaitseliidu Tartu maleva võistkond, teisele kohale tuli Kaitseliidu Pärnumaa maleva teine võistkond. Kolmas koht kuulus sel aastal kõrgema sõjakooli esindusele.

Neljandana lõpetas võistluse Kaitseliidu Järva maleva võistkond, kuhu kuulusid leitnant Indrek Reismann, nooremleitnant Kaarel Piirisalu, nooremveebel Vallo Tamme ja reamees Alo Aasma.

Järva malev oli Utria dessandil esindatud 13. korda. Möödunud aastal jäädi kümnendaks.

Utria dessandiga meenutatakse Vabadussõja suurimat dessantoperatsiooni, mille tulemusel puhastati 1919. aasta 17. - 19. jaanuaril punastest Narva-Jõesuu, Narva ja Jaanilinn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles