Külma jagub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Alanud nädalal talvine ilm püsib ning ööd ja hommikud on jätkuvalt üsna külmad.

Täna kujundab Eesti ilma kõrgrõhuvöönd. Taevas on vahelduvalt pilves ja olulist sadu pole oodata. Puhub nõrk, rannikul mõõdukas läänekaarte tuul, külma on 6...10 kraadi.

Eelolev öö tuleb pilves selgimistega, kohati sajab kerget lund. Nõrk, rannikul mõõdukas tuul pöördub loodesse. Külma on 8...12, pikemate selginemiste korral kohati kuni 16 kraadi.

Homne päev on vahelduvalt pilves ja olulise sajuta. Puhub nõrk põhjakaarte tuul, külma tuleb 8...12 kraadi.

Neljapäeval jääme Lõuna-Skandinaavia kõrgrõhkkonna ning Loode-Venemaa madalrõhkkonna piirialale. Ilm tuleb vahelduvalt pilves, kohati võib vähest lund sadada. Loodetuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas.

Öösel tuleb 11...16, kohati kuni 19 kraadi külma. Päevane õhutemperatuur jääb –8...–13 kraadi piiresse.

Reedel levib kõrgrõhkkond Lõuna-Skandinaaviast kagusse. Selle mõjul püsib vahelduvalt pilves ilm, olulist sadu pole ette näha. Öösel puhub nõrk loodetuul, mis päeval edelasse pöördub ja veidi tugevneb. Külma tuleb ööl vastu reedet 10...16, kohati kuni 19 kraadi.

Reede päevane õhutemperatuur jääb –6...–12 kraadi vahele. Nädalavahetusel taandub kõrgrõhkkond Venemaale.

Põhja-Atlandil kujuneb samal ajal väga aktiivne madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail puhub meil nädalavahetusel mõõdukas, pühapäeval iiliti vali lõunakaarte tuul. See põhjustab mitmel pool pinnatuisku.

Laupäev on pilves selgimistega ja mitmel pool võib vähest lund sadada. Öösel on 8...15 ja päeval 6...12 kraadi külma. Pühapäev on muutlikult pilves, kohati sajab veidi lund. Öösel on 6...11, Kagu-Eestis kuni 15 külmakraadi. Päevane õhutemperatuur jääb –4...–10 kraadi vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles