Koigi valla esindus küpsetas maitsvaima ribi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval võistlesid Paide keskväljakul Järvamaa grillimeistrivõistlustel esikoha eest omavalitsuste esindused. Parimaks tunnistati Koigi valla grillijate ribi.

Vallavanem Kristjan Kõljalg sõnas, et tulemus oli neile veidi ootamatu, sest tegelikult pandi grill kokku alles täna hommikul ja erilist ettevalmistust nad teha ei jõudnud. Ta lausus, et nad jälgisid lihtsalt, et ribi ei kõrbeks ja küpseks korralikult läbi.

Rohkem panustasid nad fantaasiavoorule, kuid seal saadi viies koht. Selle vooru võitis Kareda valla esindus.
Võistluse korraldas Eesti Grilliliit koos Paide linnavalitsusega. Tänavu korraldab Eesti Grilliliit esmakordselt kolm maakondlikku eelvõistlust enne juunis toimuvat Grillfesti. Esimene võistlus toimus Paides.

Võisteldakse maitsestamata searibi grillimises ja fantaasiaroa küpsetamises. Võistluse võitja on parima searibi küpsetanud võistkond.

Võistlustööde hindamine toimub vastavalt rahvusvaheliselt tunnustatud protseduuridele. Ribivooru hinnatakse kohtunike telgis pimehindamise meetodil.
Eelvõistluste võitjad pääsevad osalema üleriigilisele lõppvõistlusele „Eesti Meistrivõistlused Grillimises - Grillfest", mis toimub Türi rannas ja lauluväljakul 13. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles