Jaanuar lõpeb sulaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Suure sulaga alanud jaanuar ka lõpeb sulailmaga. Soojenemise toob Põhja-Atlandil pöörlev hiigeltsüklon, mille lohk juba täna Läänemerele ulatub.

Selle mõjul on meil pilves selgimistega ilm, kohati sajab kerget lund. Lõuna- ja kagutuul on mõõdukas, iiliti vali. Sisemaal on 1...5 kraadi külma, saartel ja rannikul kuni 2 kraadi sooja.

Eeloleval ööl püsib pilves selgimistega kohatise vähese lumesajuga ilm. Puhub mõõdukas kagu- ja lõunatuul, külma on 2...7 kraadi.

Homme päeval pilvisus tiheneb ning õhtupoolikul levib saartelt itta lume- ja lörtsisadu tuisuga. Lõuna- ja kagutuul on iiliti vali, õhutemperatuur tõuseb õhtuks –2...+1 kraadini.

Neljapäeva öö on pilves, sajab lund ja lörtsi, tuiskab. Paiguti on sadu tugev, esineb jäidet. Mõõdukas kagu- ja lõunatuul pöördub hommikuks edelasse. Õhutemperatuur on –1...+2 kraadi.

Neljapäeva päev on pilves selgimistega, mitmel pool sajab lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma. Puhub mõõdukas lõunatuul ja sooja on 0...2 kraadi.

Reedeks on madalrõhukese Põhja-Soome kohal. Tsükloni lõunaosas on Eesti ilm pilves selgimistega, mitmel pool sajab lörtsi või lund. Tuul püsib mõõdukas ning puhub edelast või läänest. Õhutemperatuur on –3...+1 kraadi, õhtul langeb.

Nädalavahetusel hääbub madalrõhkkond Skandinaavia ja Loode-Venemaa kohal. Laupäev tuleb muutlikult pilves, hooti sajab veidi lund. Mõõdukas tuul puhub öösel edelast, päeval pöördub läände ja loodesse. Ööl vastu laupäeva tuleb 4...8, laupäeva päeval 2...6 kraadi külma.

Pühapäev on vahelduvalt pilves, kohati sajab veidi lund. Tuul on nõrk ja puhub loodest. Öine õhutemperatuur langeb –6...–10, kohati –12 kraadini. Päeval on oodata 3...8 külmakraadi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles