Kaido Ivaski vastus Kersti Sarapuule

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Ivask
Kaido Ivask Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Mul on kurb ja väga valus kuulata Sinu valelikke süüdistusi minu kohta. Järgnevalt lükkan ümber sinu poolsed alusetud süüdistused.

Volikogu esimehena peaksid sa teadma, et kui valitsuses on kaks liiget , siis otsuste ja korralduste vastuvõtmiseks peab olema üksmeel. Kui üks valitsuse liige pole otsuse vastu võtmise poolt, siis pole ka linnapeal võimalik üksinda otsust vastu võtta. Kõik minu linnapeaks oleku ajal vastu võetud otsused ja korraldused linnavalitsuses on vastu võetud abilinnapea nõusolekul. Kõikide otsuste ja korralduste vastuvõtmise juures on viibinud linnasekretär, kes on allkirjaga tõestanud, et õigusaktid on vastu võetud mõlema linnavalitsuse liikme nõusolekul.

Linnavalitsus (linnapea ja abilinnapea) on võtnud kõiki allasutuse juhte ja töötajaid partneritena. Sellele annab kinnitust probleemideta vastu võetud linnaeelarve kahel viimasel aastal.

Linnpeana ei saa mina kuidagi ette kirjutada hallatavate asutuste juhtidele ja töötajatele iga pisiasja. Kui linnavolikogu kinnitab eelarve hallatavale asutusele , siis eelarve vastutavaks täitjaks on vastavalt linna põhimäärusele hallatava asutuse juht. Arvete kinnitamine allkirjaga maksmiseks ja lepingute sõlmimine on hallatavate asutuse juhtide pädevus vastavalt linna põhimäärusele.

Linnavalitsuse istungitel ei ole linnavalitsuse poolt mõnitatud ühtegi kaastöötajat. Ka pole Sina viibinud ühelgi minu poolt juhitud linnavalitsuse istungil. Eelöeldut saavad kinnitada ka istungitel viibinud ametnikud.

Minule teadaolevalt ei ole koalitsiooninõupidamistel viibinud ühtegi linnavalitsuse (linnapea ja abilinnapea) töötajat, järelikult ei ole võimalik, et oleks toimunud nende mõnitamist koalitsiooni koosolekul.

Võin kinnitada, et olen säilitanud Sinu poolt loetletud head omadused. Kinnitan , et nii linnavalitsuse kui ka hallatavate asutuste töövõime on hea vaatamata linna pingelisele rahalisele olukorrale , millest Sa omad loodetavasti väga head ülevaadet. Viimasel seitsmel aastal oleme palju teinud ja võtnud palju kohustusi ning nende nimel on tulnud linnal väga kõvasti pingutada. Tänu kogu linna suurtele pingutustele viimastel aastatel on Paides finantsajad korras. Hinnangu linnavalitsuse (linnapea ja abilinnapea) tööle annab volikogu. Tänaseks ei ole jõudnud minuni ühtegi etteheidet minu töö osas linnapeana üheltki volikogu liikmelt peale sinu ajakirjanduse kaudu. Seda silmakirjalikum on sinu meediasse saadetud sõnum teisipäeval 29.01.2013, kui eelmisel päeval kell 17:28 saadutud sõnumis soovid minuga jätkata koostööd ja ei esitanud mulle ühtegi etteheidet minu töö osas linnapeana. Sõnum minu töötelefonis on tõetus sellele.

Ma nõustun sinuga , et on asju , mis nüüdseks kehtetus koalitsioonilepingus oli täitmata või täitmisel. Kurb on see , et volikogu esimehena ei ole saa kordagi varem tundnud muret selle üle kuidas on lood leppe täitmisega. Koalitsioonilepe on täitmiseks kõigile osapooltele, kes selle allkirjastavad. Turu teema, mille konkreetselt välja oled toonud on tõesti tõsine arendusprojekt. Sa tead väga hästi, et lõime abilinnapea valdkonda eelmisel aastal juurde ühe töökoha selleks , et abilinnapeal oleks rohkem aega panustada arendusprojektidesse ja nende hulgas ka turu rajamisse Paides. Paraku ei ole abilinnapea , kelle vastutusvaldkond on arendustegevus sh arendusprojektide juhtimine koalitsioonileppes kokku lepitud tegevuse elluviimiseks mida teinud. Seekord viskasid küll kivi oma kapsaaeda, sest abilinnapea kuulub Keskerakonna ridadesse. Vallimäele rajatud Ajakeskuse projekti elluviimise käigus rõhutasite nii sina kui ka abilinnapea , et suuri arendusprojekte linnas juhib arendusosakond. Jah see vastab tõele, et Paide linna suuri arendusprojekte on vedanud ja peab ka tulevikus vedama arendusosakond.

Lõpetuseks ütlen, et hinnangu nii minu tööle linnapeana kui ka sinu tööle volikogu esimehena annavad Paide linna kodanikud ja nende poolt valitud volikogu liikmed. Poliitilised tõmbetuuled oled sa ise vallandanud. Loodan, et tulevikus järgid ise oma öeldud sõnu.

Luban linnakodanikele , et rohkem sinu alusetutele süüdistustele meedia vahendusel ei vasta.

Kaido Ivask

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles