Haigeid pääseb külastama endiselt

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Andrus Eesmaa

Seoses ülemiste hingamisteede viirushaigustesse nakatumise kasvuga on paljud suuremad haiglad piiranud haigete külastust.

Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp kinnitas, et on seda töötajatega arutanud, kuid esialgu haigete külastust ei piirata.

Müürsepp rõhutas siiski, et nakatumiste arvu kasvades võib tekkida vajadus haiglas viibivaid patsiente viiruste eest kaitsta, kuid sel juhul annab haigla sellest kindlasti teada.

Terviseameti Järvamaa esinduse epidemioloogia spetsialist Maie Laos ütles, et kuigi eelmisel nädalal suurenes viirushaigustesse nakatunute ja ka grippi haigestunute hulk, midagi äärmuslikku selles siiski pole. «Kolmel varasemal nädalal registreerisime alla saja ülemiste hingamisteede viirustesse nakatunut, eelmisel nädalal oli neid 118,» täpsustas ta.

Grippi haigestumist tuli ette seitsmel korral ja ka selles pole Laose kinnitusel midagi erakorralist.

Kuigi haigestumiste kasv on võrreldes nädal varasemaga 46 protsenti, on see Laose ütlust mööda jaanuari lõpu kohta olnud üsna tavapärane.

Veidi rohkem oli haigestunuid 2011. aasta jaanuari lõpul, mil neljandal nädalal pöördus sel põhjusel arsti juurde 269 haigestunut.

Kui palju lisandub haigestunuid sel nädalal, selgub esmaspäevaks. Laos ei välistanud, et jahe ja vihmane suvi ning nüüd tõusva õhutemperatuuriga suurenev niiskus aitavad viiruste levikule kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles