Paide võidab sellest muutusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seitse aastat tagasi võtsime koos Keskerakonnaga vastutuse juhtida Paide linna ning seadsime eesmärgi kujundada Paide Kesk-Eesti tõmbekeskuseks.

Esimesel viiel aastal oli meie koostöö edukas: rajasime spordihalli, asfalteerisime 25 kilomeetri ulatuses teid, ehitasime uue lasteaia.

Kahtlemata olid need suurejoonelised ideed, mis nõudsid linnalt ka laenukoormust. Samas polnud võimalust ilma nende otsusteta areneda. Praegu ei kujutaks ilmselt keegi ette elu ilma nende uuendusteta, vaatamata sellele, et linnale langes vahepeal suur laenukoormus. Oli lausa oht, et linn võib minna pankrotti.

Sel aastal suutsime viia linna majandusliku tasemeni, kus saime väärtustada töötajaid ning tõsta nende palkasid. Kokkuhoiupoliitikaga on meil taas võimalus kasutada Euroopa Liidust saadavat raha linna arengu huvides.

Kurb on lugeda, et linnapead on süüdistatud enesekeskses juhtimisstiilis seetõttu, et jälgis rangelt maksumaksjate raha kasutamist linna hüvanguks.

Kahjuks tahtis koalitsioonipartner endiselt elada priiskavat elu ja kohe, kui kokkuhoiupoliitika tulemusel jäi raha üle, taheti seda ebaotstarbekalt kulutama hakata.

 Siinkohal läksid meie maailmavaatelised arusaamad lahku ja koalitsioonis tekkisid sisepinged. Mõistsime, et valimiste lähenedes soovib koalitsioonipartner võtta vastu üha enam populistlikke otsuseid, lisaks kõigele nägime suuri puudujääke Keskerakonna abilinnapea töös.

Lootsime oma koalitsioonipartneritega maha istuda ja olukorrale lahenduse leida, kuid paraku oli Keskerakond selleks ajaks juba opositsiooni poole pöördunud.

Kahjuks ei suutnud Kersti Sarapuu leppida sellega, et ta pole enam linnapea, ning tegi kõik selle nimel, et saada taas linnapeaks ja valmistuda riigikogu valimisteks.

Usalduse kaotuse tõttu pidasime jätkusuutlikumaks alustada läbirääkimisi uue võimuliidu loomiseks. Linna arengu huvides on kindlasti kasulik, kui kaheksa aastat opositsioonis olnud Reformierakond saab otsustuste juures kaasa rääkida.

Uue koalitsiooni puhul tahame väärtustada inimest ning luua talle head võimalused elada Paides.

Ühtlasi tänan Keskerakonna fraktsiooni senise koostöö eest. Samuti palun vabandust linlaste ees, kes peavad enne valimisi seesuguse poliitilise muudatuse läbi tegema.

Loomulikult pidanuks see juhtuma sügiseste valimiste järel, kuid uskuge, Paide linn üksnes võidab sellest muutusest.

Mihhail Feštšin

IRLi Paide linnavolikogu fraktsiooni juht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles